Løkpai med Vesterhavsost

Over 1 time

Løkpai

Ingredienser

4-5 porsjoner

Fremgangsmåte

Pai er en sikker vinner rundt bordet, enten det er til lunsj eller middag, enkelt å lage er det også! Servér gjerne med en grønn salat til.

Steg 1

Forvarm ovnen til 180°C.

Steg 2

Skjær smøret i små kuber og bland sammen med mel og kaldt vann i en kjøkkenmaskin. Når det har blandet seg til en kornete masse, hell det ut på kjøkkenbenken og jobb det sammen med hendene til en deig. Pakk det godt inn og legg deigen i kjøleskapet i minst en ½ time.

Steg 3

Kjevl ut deigen tynt og legg i en paiform. Prikk i deigen med en gaffel og forstek bunnen i ovnen i 10 minutter.

Steg 4

Skjær løken i skiver og stek den i en stekepanne sammen med smør og nøytral olje. Begynn å steke på høy varme og skru ned til middels varme etter et par minutter, Stek løken til den er myk og gylden i fargen. Tilsett finhakket hvitløk mot slutten. Krydre med hakket timian, salt, pepper. Det er også godt å koke inn en ½ dl hvitvin.

Steg 5

Rør sammen egg, melk, rømme og revet muskat. Ha løken oppi paiformen og hell over eggeblandingen. Topp med revet Vesterhavsost og stek i ovnen i ca. 25 til 30 minutter.

Produkter brukt i oppskriften

Andre oppskrifter