Julepølse med kålsalat og lune sennepspoteter

30min - 1t

Julepølse med kålsalat og lun sennepspotet

Ingredienser

4 porsjoner

Fremgangsmåte

Julepølse passer til så mye mer enn kun som tilbehør til ribben på julaften. Her er en rask, lun og lett variant med kålsalat og sennepspoteter som er en perfekt hverdagsmiddag i førjulstiden!

Steg 1

Varm ovnen til 220℃ og bak potetene med skallet på til de har blitt myke, ca. 25-30 minutter avhengig av størrelse og type potet.

Steg 2

Vask grønnkålen, fjern de grove stilkene og riv i mindre biter. Kutt rødkålen i smale strimler og vend alt sammen med 2 ss olivenolje og saften av ½ sitron. Smak til salaten med salt, pepper og vend inn granateplekjerner.

Steg 3

Kutt julepølsene i 4-5 cm lange biter og stek de i en stekepanne på middels varme i ca. 10 minutter.

Steg 4

Når potetene er myke, ta de ut av ovnen og skrell av skallet. Kutt opp potetene i grove biter og vend de sammen med grov sennep, kuttet vårløk og et par spiseskjeer med olivenolje. Smak til med salt og pepper.

Produkter brukt i oppskriften

Andre middager