Grønn ertesuppe med langtidskokt svinenakke

Under 30 min

Gronn ertesuppe, Mette Randem

Ingredienser

4 porsjoner

Fremgangsmåte

Ertesuppe er alt annet enn kjedelig, ertene gir suppen en fantastisk farge og med gode ingredienser og kraft kan vi garantere en sikker vinner rundt middagsbordet. Og så lager den nesten seg selv, og det er en fin bonus!

Steg 1

Krydre svinenakken med salt og pepper.

Steg 2

Varm litt olje i en stor kjele (gjerne støpejern) og stek svinenakken til den har fått farge på begge sider. Tilsett sjalottløk og la det surre til den er blank.

Steg 3

Hell over kraften og dekk med lokk. La det småkoke på svak varme i ca. 1 time. Kjøttet skal nesten falle fra hverandre.

Steg 4

Løft opp kjøttet og legg det ved siden av. Tilsett potet og la det koke til potetene er møre.

Steg 5

Ha i erter og gi suppen et oppkok. La ertene trekke et par minutter før du kjører suppen glatt med en stavmikser. Smak til med rømme, sitron, persille, salt og pepper.

Steg 6

Riv kjøttet i biter med hendene. Ha kjøttet i kjelen, varm opp og servér!

Foto: Mette Randem

Produkter brukt i oppskriften

Andre middager