Cheesecake brownie med solbær swirl

Cheesecake brownie med solbær swirl

  • ca. 1 time
  • Middels

Fremgangsmåte

Browniebunn:

Mål opp hvetemel, bakekakao og bakepulver i en medium stor bolle. Sett til side.

Smelt smør i en kjele eller i mikrobølgeovn. Avkjøl et par minutter.

Rør inn sukker i det smeltede smøret, tilsett vaniljeekstrakten og så eggene ett av gangen.

Ha melblandingen over i smøret, og rør sammen til en tykk elastisk deig.

Fordél i en bakepapirkledd stekeform på 20x20 cm.

 

Cheesecakefyll:

Pisk sammen romtemperert Philadelphia ost og sukker.

Pisk inn egg og vanilje.

Rør inn melet til slutt.

Bre cheesecakefyllet over browniebunnen og fordel små emner med solbærsyltetøy over.

Snurr inn syltetøyet med en tynn pinne.

 

Stek på 175 grader i ca. 40 minutter, til kaken er lett gylden. 

Avkjøl i formen, og la gjerne kaken overnatte i kjøleskapet før du serverer.

 

 

Oppskrift og foto: @thevanillamonologues

Handleliste

Antall personer:
9

Browniebunn

145 gram hvetemel

4 ss bakekakao

0,5 ts bakepulver

100 gram meierismør

180 gram hvitt sukker

1 ts vaniljeekstrakt eller vanilla bean paste

2 egg

 

Cheesecake 

250 gram Philadelphia ost

100 gram hvitt sukker

1 egg

1 ts vaniljeekstrakt eller vanilla bean paste

1 ss hvetemel

ca. 150 gram solbærsyltetøy

* fra kjøkkenskapet