Soup N’pidebrød

Under 30 min

Kolonihagen fotografveronikamoen3

Ingredienser

2 pax

Fremgangsmåte

Når kokken Mathias setter seg ned for å lage suppe, blir det aldri kjedelig. Denne gangen har han tatt en klassiker – tomatsuppen – og gitt den et lite løft. Basen er fyldig, hjemmelaget og akkurat passe sødmefull av gode tomater, hvitløk og urter. Ved siden av får du nystekt pidebrød – det myke, lune brødet fra Midtøsten som gjør hele måltidet til noe mer enn bare suppe.

Resultatet er en tallerken som både varmer og metter, med en følelse av at noen har lagt ekstra omtanke i hver detalj. For det har Mathias gjort.

Steg 1

Sett ovnen på 200 grader og gjør den klar til pidebrødene. 

Steg 2

Start på tomatsuppen mens ovnen gjør seg varm. Fres løk og hvitløk i olivenolje til løken er blank og myk. 

Steg 3

Add så tomatpuré og fres den litt med løkblandingen. Ha så oppi hele boksen med hakkede tomater (eller ferske tomater om du vil), basilikum og kraft.

Steg 4

Mens suppen småkoker i ca 10-15 minutter, hiver du pidebrødene i ovnen og varmer dem til de er sprø og gode, ca 7 min. 

Steg 5

Smak suppen til med salt og pepper. Server med nystekte pidebrød med en god dose smør og nyyyyyt!

Middagstilbehor kald 116

TIPS: vil du ha en smooth suppe kan du gi den en runde med en stavmikser eller blende i blendær`n, men server gjerne suppen chunky. Du kan også leke deg litt med smak her, oppskriften er en fin base for mer eksotiske tomatsupper;  prøv med litt cumin og eller chili

Produkter brukt i oppskriften

Andre oppskrifter