Deep fried chicken sandwich
Over 1 time
Ingredienser
Fremgangsmåte
Det finnes sandwicher – og så finnes det sandwicher med sprø, gyllen frityrstekt kylling som tar smakene et ekstra hakk opp. Dette er en sånn en. En sandwich som tar alt vi elsker med saftig kylling, dyp gyllen skorpe og fluffy milk buns, og pakker det inn til en håndholdt fest.
Det er den typen mat som ikke prøver å være fancy, men likevel ender opp med å være uimotståelig. Crunch møter saftighet, og dressingen får lov til å sildre akkurat passe ned på tallerkenen. Kokken vår Mathias tar deg gjennom denne lille reisen!
Steg 1
Mariner kyllinglårer i skummet kulturmelk og salt over natta (kulturmelken er med på å mørne kjøttet og gjøre det juicy). Hvis ikke du har tid til det, kan det også marineres i 2-3 timer i kjøleskap.
Steg 2
Tilbered milk bunsa etter anvisning på pakken
Steg 3
Bland maizenamel og hvetemel og ha i ønsket krydder. Denne spice blenden bjeffer: salt, nykværnet sort pepper, løkpulver, hvitløkspulver og cayenne pepper
Steg 4
Ta kyllingen ut av marianaden “drippdripp” og over i melblandingen. Dekk hele låret med godt med melblanding på begge sider. Varm opp en dyp panne med rikelig nøytral olje (for eksempel solsikkeolje eller rapsolje), andefett eller oksetalg til 180-190 grader.
Steg 5
Friter badboyen til den er gyllen og crispy, topp den gjerne med spicy honning eller crispy chiliolje om du liker litt heat.
Steg 6
Så er det bare å begynne å bygge sin ultimate deep fried chicken sandwich med milk buns, kylling, dressing og det du eventuelt skulle ønske av grønt tilbehør.