Tyrkisk steak sandwich i Pidebrød med babba

Under 30 min

Kolonihagen fotografveronikamoen4

Ingredienser

1 pax

Fremgangsmåte

Når kokken Mathias får leke med smaker fra Tyrkia, ender det opp med en sandwich som er alt annet enn vanlig. Her møter du saftig grillet steak, lagt lagvis inn i mykt og nystekt pidebrød. Som om ikke det var nok, har han toppet det hele med baba – den silkemyke auberginedippen som setter prikken over i’en med røykfylt dybde og friskhet. En oppskrift som er kraftig, balansert og akkurat så rotete at det blir ekstra godt.

Steg 1

Salt biffen godt og stek den på ca 2-3 minutter på hver side (helst på grillen, om ikke fungerer det også i stekepanne), det kommer litt an på tykkelsen på kjøttet og hvor kaldt det er når kjøttet legges på grillen/stekepannen. 

Middagstilbehor kald 27

Steg 2

Slice pidebrødet på langs, en liten drizzle med Kolonihagen oliven olje og grill brødet til det er gyllent.

Steg 3

La kjøttet hvile i ca 5-10 min før du kutter det opp.

Steg 4

Når brødene er ferdig smører du på hummus, slenger på det oppkuttede kjøttet med noe salat og tomat på toppen.  Til slutt får du på babba ganouch, granateplekjerner og eventuelt persille hvis du ønsker det. 

Middagstilbehor kald 71

Takk meg senere, hilsen Mathias (kokken). 

Produkter brukt i oppskriften

Andre oppskrifter