Smørbrød med reinsdyrstek
Over 1 time
Ingredienser
Fremgangsmåte
Har du rester av steik til overs fra middagen i går? Så flaks! Da kan du lage deg et skikkelig godt smørbrød til lunsj, eller middag i dag! Panneristet surdeigsbrød med et tykt lag aioli, delikat ruccola og vår egne nydelige reinsdyrstek toppes med smørstekt sopp og økologisk løk. Blir det egentlig bedre?
Steg 1
Skrell løk, og del i båter. Del gulrot i store biter. Ha grønnsakene over i en ildfast form, sett til side.
![Smorbrod med reinsdyrstek steg for steg 1](https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Lunsj/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Smorbrod-med-reinsdyrstek-steg-for-steg-1.jpg?w=200&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785960&s=8976111a83bbd1599f66084577070ec9 200w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Lunsj/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Smorbrod-med-reinsdyrstek-steg-for-steg-1.jpg?w=350&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785960&s=f072a2deffb4dd6242de893c552f4d8d 350w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Lunsj/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Smorbrod-med-reinsdyrstek-steg-for-steg-1.jpg?w=600&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785960&s=37c602b00455c6bab3a091dc3280f591 600w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Lunsj/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Smorbrod-med-reinsdyrstek-steg-for-steg-1.jpg?w=900&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785960&s=28ba9a7a7d0aa1dab44ecaf2e405800f 900w)
Steg 2
Gni inn steken med salt og pepper, ha smør i en panne, og brun steken på alle sider på høy varme.
Steg 3
Legg steken i formen sammen med grønnsakene. Sett et steketermometer i den tykkeste delen av steken. Fyll på med vann.
Stek på 125 grader i 1,5-2 timer. Steken er rosa når termometeret viser 65 grader.
Steg 4
Ta steken ut av ovnen og la den hvile ca. 15 - 20 minutter før du skjærer i den. Klipp av hyssingen rundt steken når du er klar for å servere.
Steg 5
Skjær tykke skiver av landbrødet, smelt smør i en stekepanne og stek skivene gylne på middels varme. Ta skivene ut av stekepannen og sett til side.
![Smorbrod med reinsdyrstek steg for steg 4](https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Lunsj/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Smorbrod-med-reinsdyrstek-steg-for-steg-4.jpg?w=200&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785962&s=199fc93164e5f61ebc7f430b9d490f94 200w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Lunsj/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Smorbrod-med-reinsdyrstek-steg-for-steg-4.jpg?w=350&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785962&s=46685f1f121286e4ea0ae807cd2a4c99 350w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Lunsj/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Smorbrod-med-reinsdyrstek-steg-for-steg-4.jpg?w=600&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785962&s=66883221f43a9a92d15f843d1725f47b 600w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Lunsj/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Smorbrod-med-reinsdyrstek-steg-for-steg-4.jpg?w=900&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785962&s=a7d4dd880b90fc9015e86a1803fc71e7 900w)
Steg 6
Skjær sopp i skiver og løk i strimler. Ha en klatt smør i stekepannen, og stek sopp og løk gylne på middels varme. Smak til med salt og pepper underveis.
![Smorbrod med reinsdyrstek steg for steg 5](https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Lunsj/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Smorbrod-med-reinsdyrstek-steg-for-steg-5.jpg?w=200&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785962&s=89b14c66d08c7d158083b88ca5837c3f 200w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Lunsj/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Smorbrod-med-reinsdyrstek-steg-for-steg-5.jpg?w=350&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785962&s=f0fd16882d3cf4dd1f5e2e6bd1bf8e78 350w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Lunsj/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Smorbrod-med-reinsdyrstek-steg-for-steg-5.jpg?w=600&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785962&s=931c18c437fa5b9a6c5a4823e1d3e0e0 600w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Lunsj/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Smorbrod-med-reinsdyrstek-steg-for-steg-5.jpg?w=900&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785962&s=00431fdce9faa704328a811d54b8c70a 900w)
Steg 7
Bre aioli over brødskivene, topp med ruccola, og legg over skiver av reinsdyrstek. Ha til slutt over stekt sopp og løk.
Tips!
Stekesjyen er perfekt å lage saus av, men vannet i oppskriften kan reduseres litt om du ikke har tenkt å lage saus. Litt vann er like vel lurt å bruke, så kjøttet ikke tørker ut under steking.