Sjokoladekake med rødbeter

Over 1 time

Sjokoladekake med rodbeter staende

Ingredienser

ca. 8 porsjoner

Fremgangsmåte

Steg 1

Del rødbetene i mindre biter, og kjør sammen i en foodprocessor eller en sterk blender til du har en grov puré. Er rødbetene vanskelig å få sammen kan du tilsette litt vann, begynn med én teskje og se hvor mye du trenger. Sett til side puréen mens du lager resten av kakerøra.

Sjokoladekake med rodbeter steg for steg 1

Steg 2

Vend sammen hvetemel, bakekakao, bakepulver og natron. Sett til side.

Sjokoladekake med rodbeter steg for steg 2

Steg 3

Smelt smør i en tykkbunnet kjele, avkjøl et par minutter og rør så inn sukkeret, og eggene.

Rør sammen melblandingen og smørblandingen, og vend deretter inn rødbetene og lettrømmen.

Sjokoladekake med rodbeter steg for steg 3

Steg 4

Vend inn sjokoladedråper til slutt.

Ha deigen over i en bakepapirkledd brødform, og stek på 175 grader i ca. 50 -55 minutter.

Sjokoladekake med rodbeter steg for steg 4

Steg 5

La kaken avkjøle ca. 10 minutter i formen, og overfør deretter til rist for å avkjøle helt.
Smelt sammen sjokolade og smør, og ringle over avkjølt kake.

Sjokoladekake med rodbeter steg for steg 5

Har du lyst på en ekstra fruktig sjokoladekake kan du strø over litt bringebærpulver ved servering. Det er både deilig og dekorativt, og bringebær er nydelig sammen med rødbeter!

Produkter brukt i oppskriften

Andre oppskrifter