Myk pepperkake
30min - 1t
Ingredienser
Fremgangsmåte
Mjuk Pepperkaka er en svensk kake med lange tradisjoner. Denne oppskriften er det bestemoren til Andreas, kokken vår, som har laget, kaken er perfekt til gløggen eller som en juledessert sammen med is eller sorbet. Topp den med et dryss melis eller glasur, brente mandler, granateple og nyt smaken av jul!
Steg 1
Varm ovnen til 180℃ og smør en kakeform som rommer minimumm 1,5 liter. Vi liker å bruke en bundt form, men du kan så klart lage kaken i en vanlig rund form eller en brødform.
Steg 2
Smelt smøret i en kasserolle sammen med ingefær, kardemomme, nellik og kanel. Sett det til side for å kjøle seg ned.
Steg 4
Sikt mel og bakepulver og vend det inn i røren sammen med tyttebærene. Fordel i formen og stek midt i ovnen i ca. 35-40 minutter. La kaken kjøle seg ned før sikter over melis eller glasur og pynt.
Tips! Er du glad i pepperkake og blåmuggost? Denne kaken passer også ypperlig til det, så her er det bare å skjære kaken i tynne skiver og smøre på litt blåmuggost, enten til dessert eller som en liten treat!