Knekkebrød med frø og kjerner

Over 1 time

Hjemmelaget knekkebrod

Fremgangsmåte

Hjemmelagede knekkebrød er så mye enklere å lage enn man kanskje tror. Her har vi valgt å servere knekkebrødene med vår fyldige Gouda, og vårt nye kjøttpålegg; svinekam med salvie. Lag gjerne en dobbel porsjon, så har du knekkebrød til hele uka! Du kan enkelt bytte ut sammalt hvetemel og havregryn med glutenfrie alternativ for å få glutenfrie knekkebrød.

Steg 1

Mål opp mel, lettkokte havregryn, solsikkekjerner, gresskarkjerner, sesamfrø og salt i en stor bolle.

Hjemmelaget knekkebrod steg 1

Steg 2

Knus linfrø i en morter.

Hjemmelaget knekkebrod Steg 2

Steg 3

Hell i bollen med de andre ingrediensene sammen med olivenolje og vann. Rør godt sammen, og la deigen svelle på kjøkkenbenken i ca. 10 minutter.

Hjemmelaget knekkebrod steg 3

Steg 4

Bre deigen over en bakepapirkledd langpanne, legg på et bakepapir til, og stryk ut til et jevnt lag. Bruk for eksempel en kjevle eller hendene dine. Skrell av det øverste bakepapiret, og merk opp ruter i den ustekte deigen for å gjøre det lettere å dele opp til knekkebrød etter steking. Bruk gjerne et pizzahjul eller en kniv.

Hjemmelaget knekkebrod steg 4

Steg 5

Stek på 160 grader, i ca. 1 time, til knekkebrødene er gylne. La avkjøle noen minutter i langpannen, skjær over rutene igjen, og overfør til rist for å avkjøle helt.

Hjemmelaget knekkebrod steg 5

Steg 6

Nyt med ditt favorittpålegg!

Hjemmelaget knekkebrod, liggende

Tips! For et knekkebrød som er ekstra godt til ost kan du røre inn 0,5 ts hver av tørket timian, tørket rosmarin og tørket oregano!

Produkter brukt i oppskriften

Andre oppskrifter