Olivenoljekake med appelsin og sitron

Olivenoljekake med appelsin og sitron

  • 15 minutter forberedelser + ca. 50 minutter steketid
  • Enkel

Fremgangsmåte

Fremgangsmåte

Finmal mandler, og vend sammen med hvetemel, bakepulver, natron, kardemomme og salt. Sett til side.

Pisk egg og sukker lyst og luftig, gjerne med en elektrisk visp.

Tilsett gresk yoghurt, olivenolje, vanilje, samt saft og finrevet skall fra appelsin og sitron. Rør godt sammen.

Ha bakepapir i bunnen av springformen, og smør bunn og sider med smør. 

Hell kakedeigen i formen og stek på 175 grader, i ca. 50 minutter. Kaken er ferdig når den er gylden på toppen og en testpinne kommer ut uten deig.

La kaken kjølne ca. 10 minutter før du tar den ut av formen og lar den avkjøle helt på rist.

Oppbevares i kjøleskapet i opp til en uke.

Tips: For litt ekstra luksus kan du dryppe appelsinlikør over kaken når den kommer ut av ovnen, eller lage en frisk glasur av appelsin- og sitronsaft og melis.

 
Oppskrift og foto: Marie Roald / @marieroaldmedia

Handleliste

Antall personer:
1 kake, ca. 8-10 porsjoner

 

300 gram Kolonihagen hvetemel

50 gram mandler

0,5 ts bakepulver

0,5 ts natron

0,5 ts kardemomme

0,5 ts salt

--

3 stk Kolonihagen egg

300 gram sukker, hvitt

300 gram Kolonihagen gresk yoghurt

3 dl Kolonihagen olivenolje

1 appelsin, saft og finrevet skall

1 sitron, saft og finrevet skall

1 ts vaniljeekstrakt eller vanillabean paste

 --

Kolonihagen smør til smøring av form

--

Pisket krem eller iskrem til servering

 
* fra kjøkkenskapet