Iskremvaffel

Iskremvaffel

  • 30 min
  • Enkel

Fremgangsmåte

Luftige vafler

Start med å piske egg og sukker til en lett eggedosis. Rør så inn melk, kulturmelk og vann. Bland alt det tørre og pisk det inn i væsken. Pisk til det ikke er noen klumper. La så røren heve seg i 30 min, tilsett så smøret, rør rundt og stek i vaffeljern.

Karamellsaus

Karamelliser sukkeret i en god kjele, uten å røre for mye. Når karamellen er mørkt gylden, hell over fløten og rør med en tresleiv. Når alt har kokt sammen, ha i smøret og sett sausen kaldt. Hvis ønskelig kan man putte litt flaksalt i sausen når den er nedkjølt.

Toasta pecannøtter

Bland pecannøtter, solsikkeolje og litt salt sammen. Ha i en stekepanne og stek nøttene på middels sterk varme. Når nøttene er passelig farget, ha de over på en tallerken med litt papir, avkjøl og grovhakk når de er klare.

Sett sammen alt til digge iskremvafler

Stek vafler og del opp som ønsket. Her kan du lage sandwich av to hele plater eller to hjerter, det bestemmer du selv. Scoop inn passelig med Kolonihagens vaniljeis (hvor passelig er subjektivt). Sett sammen sandwichen og dryss over pecannøtter og karamellsaus. Nytes kjapt, mens vaflene er lune mot den kalde isen.

Handleliste

Antall personer:
4

Luftige vafler

2 egg
1dl sukker
2dl kulturmelk
1,5dl helmelk
1dl vann
350g hvetemel
1ts bakepulver
1/2ts natron
125g smeltet smør
En liten klype vanilje, kanel eller kardemomme

Karamellsaus

140g sukker
2,5dl fløte
50g smør

Tosta pecannøtter

Pecannøtter
et dryss solsikkeolje
en klype salt 

* fra kjøkkenskapet