ESPRESSO BRASIL HELE BØNNER

ESPRESSO BRASIL HELE BØNNER

En fyldig espresso med hint av nøtter og mango.
Allergener:

Produktinformasjon

Lilica er tredje generasjons kaffebonde på gården Pinheirinho. I det solfylte dalføret på 1140 m.o.h. har Lilica perfekte forhold til å dyrke kaffe. Her dyrkes den sammen med annen frukt som mango, banan, avokado og litchi. Det biologiske mangfoldet gir et rikt dyreliv på gården.


 

KAFFA Oslo

 

Kaffe er full av fantastiske smaker. Kaffebæret modner langsomt i høyden før det vaskes, fermenteres og tørkes. Når vi brenner kaffen, ønsker vi å fremheve hver sorts og opprinnelses beste og mest unike smaker. Derfor vil også smaken variere i løpet av året, avhengig av sesong og hvem som har foredlet kaffen. 

 


 

Kolonihagen og KAFFA sitt kaffefond

 

Les mer om vårt kaffefond her: hvor 2 kr ekstra går direkte tilbake til arbeiderne.


 

Kaffebrygging

 

Til en dobbel espresso anbefaler vi 18 gram kvernet kaffe til 36 gram ferdig espresso. Bryggetiden bør være på 27–30 sekunder. 


Ofte stilte spørsmål

 

Q: Hvorfor er ikke kaffen sertifisert fair trade?

A: Ved å handle kaffen direkte fra bonden, slik KAFFA gjør – strekker de seg enda lenger enn denne sertifiseringen. KAFFA finner sine produsenter ved å besøke og personlig observere og kontrollere forholdene. På denne måten har de direkte kontakt og sikrer sporbarhet ned til minste ledd. På denne måten kan de også sikre at alle får en rettferdig lønn, med rettferdige arbeidsvilkår. I tillegg til dette har vi sammen med KAFFA opprettet et eget kaffefond. Her går 2 kr pr kaffepose som blir solgt i butikken direkte tilbake til kaffegården. Les gjerne mer om denne ordningen her.

Q: Hvorfor er ikke all kaffe fra Kolonihagen sertifisert økologisk?

A: Kaffen er produsert etter økologiske prinsipper og krav, men ikke sertifisert av Debio. Alle produsenter er besøkt og kontrollert, og vi startet arbeidet med selve sertifiseringen allerede for 2 år siden. Litt avhengig av landet det kommer fra, og hvor gode sertifiseringer de har i hvert enkelt land, så vil vi fortløpende få på plass sertifiseringen. I 2019 kommer minimum to av kaffene til å være sertifisert og debio-merket. Først ut er kaffen fra Etiopia (denne kaffen her!), deretter Peru.

Varedeklarasjon

Nettovekt
225g

Produsent Pinheirinho
Distrikt Carmo de Minas
Høyde 40 m.o.h.
Sort Gul Bourbon
Foredling Bærtørket
Brennegrad Mørk

Innhold 

Arabica kaffebønner