Møt våre venner i KAFFA

04. des. 2021

Kaffa tommy andresen 2990

Kaffen vår kommer fra KAFFA – et av verdens fremste kaffehus, beliggende på Ryen i Oslo. KAFFA ble etablert i 2005 av verdens første verdensmester i baristakunst, Robert Thoresen.

Den beste kaffen

Robert kom til Norge, etter å ha jobbet som arkitekt i San Francisco, med en amerikakoffert og en drøm om å skape noe som betydde noe for folk. Det hele startet med en liten kaffebar på St.Hanshaugen som åpnet i 1997. Ønsket om å lage den beste kaffen har vært drivkraften hele veien med et lite team etablerte Robert Java Espressobar og Kaffeforretning seg raskt som en av Oslos beste kaffebarer. I 2001 ble Mocca kaffebar og mikro-brenneri et faktum, dette skulle bli forløperen til det vi i dag kjenner som KAFFA, som først så dagens lys på Filipstadkaia i 2005.

KAFFA jobber med skikkelig god kaffe produsert av dedikerte kaffebønder og brent av et brenne-team med lang fartstid i bransjen. Med gjennomgående oppmerksomhet på bærekraft og kvalitet er KAFFA et kaffebrenneri som tilbyr hverdagsluksus til både det norske og internasjonale markedet. All kaffen blir valgt for sine rene og balanserte smaksatributter og brent i deres lyse brennestil, spesielt utviklet for å få en kaffe som er enkel å brygge men også vedlikeholder råvarens særegenhet og kvalitet.

Kaffa tommy andresen 3175
KAFFFA har gjennomgående oppmerksomhet på bærekraft og kvalitet

Kolonihagen + KAFFA

Da vi kontaktet KAFFA for å lage en kaffe for salg i Rema 1000 for noen år tilbake, ble Robert skeptisk. Han var nemlig redd for at samarbeidet skulle føre til et prispress – som i siste instans skulle gå utover arbeiderne. Derfor satte KAFFA et premiss for samarbeidet: vi skal betale mer, og pengene skal komme arbeiderne som plukker og foredler kaffen til gode. Det var vi så klart med på! Resultatet ble at to kroner per solgte kaffepose går til arbeiderne. Pengene forvaltes av oss i Kolonihagen og deles ut av våre venner i KAFFA når de likevel besøker gårdene de samarbeider med rundt om i verden. Det gir null administrasjonskostnader!

Flere artikler