Sjokoladecookies med appelsin

30min - 1t

Sjokoladecookies med appelsin

Ingredienser

ca 18 cookies

Fremgangsmåte

Alle sjokoladeleskere der ute - denne er til dere!⁠ Disse småkakene oppfyller alt du kan ønske⁠ deg i en julekjeks! De er enkle å lage, sprø rundt kanten og deilig, myke på innsiden. Ikke minst har de en dobbel dose sjokolade og et forfriskende hint av appelsin.⁠

Steg 1

Smelt smør over lav varme, og sett til side. Vend sammen hvetemel, bakekakao og bakepulver i en stor bolle og sett til side.

Sjokoladecookies, steg 1

Steg 2

I en annen bolle rører du sammen hvitt sukker, brunt sukker, finrevet appelsinskall og vanilje. Vær gjerne litt hardhendt så du frigjør oljene i appelsinskallet.

sjokoladecookies, steg 2

Steg 3

Rør så inn smøret, deretter egget. Ha eggeblandingen i melblandingen og rør sammen til en tykk elastisk deig. Vend til slutt inn sjokolade.

sjokoladecookies med appelsin, steg 3

Steg 4

Form kuler av deigen, eller scoop ut deig med en iskremskje, ca. 1 ss deig per kule. Sett kulene på en bakepapirkledd stekeplate, med godt mellomrom. Stek midt i ovnen på 175 grader, i ca. 12 minutter. Avkjøl på stekeplaten i noen minutter, og overfør til rist for å avkjøle helt.

Steg 5

Vil du festpynte kjeksene; smelt sjokolade over vannbad eller i mikrobølgeovn, og ringle over avkjølte kjeks. Strø over kandisert appelsinskall, og sett i kjøleskapet et par minutter så sjokoladen får stivne. Oppbevar i lufttett boks i romtemperatur.

Sjokoladecookies med appelsin 1 stående

Tips!
Denne deigen kan du lage en dag eller to i forveien og oppbevare i lufttett boks i kjøleskapet. Porsjoner ut emner av deigen som vanlig, men legg 2-3 minutter til steketiden om du bruker deigen rett fra kjøleskapet.

Du kan enkelt lage kandisert appelsinskall selv:
Du trenger 3-4 økologiske appelsiner. Skjær av skallet av appelsinen og fjern så mye av det hvite som mulig.

Legg skallet i en kjele med vann og kok opp, hell av vannet og fyll på med nytt vann og la det koke opp igjen. Dette skal du gjøre totalt tre ganger, for å få ut litt av bitterheten i skallet.

Bland sammen og kok opp 150g sukker og 1,5dl vann, tilsett strimlene med appelsinskall og kok til vannet er fordampet. Du kan beveg kjelen rundt for å dekke appelsinskallet med sirupen.

Ta appelsinskallet ut av kjelen og la de tørke på rist. Skjær i strimler. Rull i sukker når de har avkjølt seg nok til at du kan ta på de.

Produkter brukt i oppskriften

Andre oppskrifter