Sitronterte med friske bær

Over 1 time

Sitronterte, stående 1

Ingredienser

6-8 porsjoner

Fremgangsmåte

Italia er blant annet kjent for sine saftige og aromatiske sitroner, og her har vi laget en frisk og herlig terte, inspirert av nettopp det sydlige Italia og Amalfikysten, der sitronene vokser fritt i solskinnet. Det syrlige fløyelsmyke sitronfyllet smelter på tungen, og tertebunnen, laget med ekte meierismør, er akkurat passe søt og sprø. Gled deg!

Terten kan fint lages en dag i forveien og overnatte i kjøleskapet, men vent med å pynte med frukt og bær til like før servering.

Steg 1

Vend sammen hvetemel og melis.

Tart al limone Stories 1

Steg 2

Del kaldt smør i terninger, og jobb det inn i melblandingen til du har en masse som likner fuktig sand. Rør inn egget, og samle deigen uten å jobbe for mye med den.

Tart al limone Stories 2

Steg 3

Form deigen til en rund, flat plate. Pakk inn i plastfilm og legg i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

Tart al limone Stories 3

Steg 4

Mel kjøkkenbenken og kjevlen sparsomt, kjevle ut deigen til ca. 0,3-0,5 cm tykkelse, og legg over terteformen. Trykk deigen lett inn i formen, og trim av overhengende deig. Sett tilbake i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

Tart al limone Stories 7

Steg 5

Prikk deigen lett med en gaffel, og legg over et bakepapir. Ha over bakeperler eller tørkede bønner, disse hjelper tertebunnen å ikke blåse seg opp under steking. Stek tertebunnen på 190 grader, i ca. 20 minutter, til den er godt gylden rundt kanten. Fjern bakepapir og bakeperler/tørkede bønner, og la tertebunnen kjøle i formen mens du lager fyllet.

Tart al limone Stories 9

Steg 6

Ha sitronsaft, sitronskall, sukker, smør og egg i en tykkbunnet kjele, og varm opp på medium varme under omrøring. Rør kontinuerlig mens fyllet tykner, det kan boble lett, men ikke koke. Fyllet skal ha en tykkelse omtrent som yoghurt, og vil tykne ytterligere under avkjøling.

Tart al limone Stories 5

Steg 7

Sil fyllet for å fjerne eggesnerk og sitronskall, og bre det over tertebunnen.

Tart al limone Stories 6

Steg 8

Stek hele terten med fyll i 5 minutter på 190 grader. Ta terten ut av ovnen, og la så avkjøle på kjøkkenbenken før du setter den i kjøleskapet i minst en time. Fyllet vil fremdeles være ganske løst når du tar terten ut av ovnen, men vil sette seg etter hvert som terten blir helt avkjølt.

Servér gjerne med friske bær, pisket krem eller iskrem.

Tart al limone Stories 10

Produkter brukt i oppskriften

Andre oppskrifter