Olivenoljekake

Over 1 time

Olivenoljekake stående

Ingredienser

1 kake, 8-10 porsjoner

Fremgangsmåte

En klassiker fra Italia!

Steg 1

Finmal mandler eller bruk mandelmel, og vend sammen med hvetemel, bakepulver, natron, kardemomme og salt. Sett til side.

Steg 2

Pisk egg og sukker lyst og luftig, gjerne med en elektrisk visp. Tilsett gresk yoghurt, olivenolje, vanilje, samt saft og finrevet skall fra appelsin og sitron. Rør godt sammen.

Steg 3

Ha bakepapir i bunnen av springformen, og smør bunn og sider med smør. Hell kakedeigen i formen og stek på 175 grader, i ca. 50 minutter. Kaken er ferdig når den er gylden på toppen og en testpinne kommer ut uten deig. La kaken kjølne ca. 10 minutter før du tar den ut av formen og lar den avkjøle helt på rist. Oppbevares i kjøleskapet i opp til en uke.

Tips!
For litt ekstra luksus kan du dryppe appelsinlikør over kaken når den kommer ut av ovnen, eller lage en frisk glasur av appelsin- og sitronsaft og melis.

Produkter brukt i oppskriften

Andre oppskrifter