Nektarin- og blåbær cobbler

30min - 1t

Nektarin og blabaer cobbler, stående

Ingredienser

6 porsjoner

Fremgangsmåte

Cobbler, en sommerlig fruktpai, med blåbær og nektariner er en supergod kombinasjon av friskt, søtt og syrlig. Perfekt for varme sommerkvelder! Iskrem på toppen er så klart obligatorisk!

Steg 1

Skyll og tørk både nektariner og blåbær, og skjær nektarinene i tynne båter.

Steg 2

I en medium stor bolle visper du sammen sukker, vanilje, kardemomme, ingefær, maisstivelse, sitronskall og sitronsaft.

Nektarin og blabaer cobbler steg 2

Steg 3

Vend inn nektarinene og blåbærene.

Nektarin og blabaer cobbler steg 4

Steg 4

Vend sammen mel, sukker og bakepulver i en medium stor bolle. Kutt smøret i terninger, og jobb det inn i melblandingen med hendene til du får en smuldrete deig. Rør til slutt inn egget.

Nektarin og blabaer cobbler steg 7

Steg 5

Smør en ildfast form/paiform med smør, og overfør fruktfyllet til formen, inkludert væsken.

Nektarin og blabaer cobbler steg 8

Steg 6

Fordél deigen over i rustikke emner, la litt av frukten titte frem her og der. Stek på 190 grader i 30-35 minutter til deigen er gylden og fyllet bobler. La avkjøle ca. 10 minutter før du serverer så fyllet rekker å sette seg.

Nektarin og blabaer cobbler steg

Steg 7

Servér med Kolonihagen vaniljeis med sjokoladebiter.

Nektarin og blabaer cobbler, stående

TIPS! Sett gjerne et stekebrett kledd med bakepapir på rillen under i ovnen i tilfelle fyllet bobler over.

Produkter brukt i oppskriften

Andre oppskrifter