Kanelsnurrer

30min - 1t

Kanelsnurrer

Ingredienser

ca 12 kanelsnurrer

Fremgangsmåte

Det er få ting som slår skikkelig digg gjærbakst! Våre aller beste kanelsnurrer står vårt eget Kolonihagen bakeri bak og vi har fått lov til å dele oppskriften med dere! De nytes best mens de fortsatt er litt varme, men de kan også fryses til en senere anledning og varmes tilbake til nybakt tilstand med ca 10 minutter i ovnen på 175 grader. Tiden kan variere ut fra hvor store kanelsnurrene dine er, så følg med og kjenn på de underveis.

Steg 1

Bland alle ingrediensene til deigen unntatt smør, og elt i kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 10 minutter på middels hastighet. Når deigen har blitt fast og fin og den kryper oppover elte­kroken, så tilsetter du romtemperert smør og kjører videre i noen minutter til deigen blir glatt og fin. Sett tildekket til heving i en time på et lunt sted.

Steg 2

Mens deigen hever, pisk sammen sukker, kanel og romtemperert smør til luftig konsistens som er lett å smøre.

Steg 3

Når deigen har hevet ferdig, så tar du den over på lett melet bord og kjevler kvadratisk til ca. 5 mm tykkelse. Smør så ut kanelsmøret med en slikkepott, helt ut i kantene, med unntak av en cm på den ene langsiden. Så ruller du stramt sammen til en lang pølse, og avslutter med enden uten kanelsmør.

Steg 4

Del så opp i 12 deler – snu og legg på smurt plate eller bakepapir. Dekk til med plast, og etterhev på lunt sted i en halv time.

Steg 5

Pensle med et sammenvispet egg, og strø over perlesukker. Stek på 200 °C i ca. 15 minutter. Nytes best mens de fortsatt er litt varme.

Fun fact!
Kanel får du når barken fra kaneltreet finmales. Kanel har plante­stoff som kan stabilisere blodplater slik at de ikke klumper seg sammen og eventuelt lager blodpropper. Kanel er også kjent for å bedre blodsukker­reguleringen. Det er supergodt å strø litt kanel på både grøt og i frokostblandingen. Kanel i søte bakverk byr neppe på helseeffekt, men på mye kos!

Produkter brukt i oppskriften

Andre oppskrifter