Iskremvaffel

Under 30 min

Iskremvaffel

Ingredienser

4 porsjoner

Fremgangsmåte

Smakfulle, tykke og luftige vafler, skikkelig digg is og hjemmelaget karamellsaus - her er oppskriften på våre superdigge iskremvafler.

Steg 1

Luftige vafler:
Start med å piske egg og sukker til en lett eggedosis. Rør så inn melk, kulturmelk og vann.

Steg 2

Bland alt det tørre og pisk det inn i væsken. Pisk til det ikke er noen klumper. La så røren heve seg i 30 min før du tilsetter smøret og rører godt rundt. Da er røra klar for vaffeljernet.

Steg 3

Hjemmelaget karamellsaus:
Hell sukker i en kjele og smelt det på middels varme. Høy varmen noe når sukkeret har smeltet og følg godt med når sukkeret begynner få farge. Når karamellen er mørkt gylden, hell over fløten og rør med en tresleiv. Vær forsiktig, dette er varme greier!

Steg 4

Når alt har kokt sammen, ha i smøret og sett sausen kaldt. Om ønskelig kan man putte litt flaksalt i sausen når den er nedkjølt.

Steg 5

Toastede pekannøtter:
Bland pekannøtter, solsikkeolje og litt salt sammen. Ha i en stekepanne og stek nøttene på middels sterk varme. Når nøttene er passelig farget, ha de over på en tallerken med litt papir, avkjøl og grovhakk når de er klare.

Steg 6

Nå er det klart for å sette sammen alt til digge iskremvafler!
Stek vafler og del opp som ønsket. Her kan du lage sandwich av to hele plater eller to hjerter, det bestemmer du selv.

Steg 7

Scoop inn passelig med din favoritt iskrem, (hvor passelig er subjektivt). Sett sammen sandwichen og dryss over pekannøtter og karamellsaus. Nytes kjapt, mens vaflene er lune mot den kalde isen.

Produkter brukt i oppskriften

Andre oppskrifter