Iskake med browniebunn og bær

Over 1 time

Iskake med browniebunn og bær 1

Ingredienser

6 porsjoner

Fremgangsmåte

Den ultimate 17.mai kaken med bunn av brownies og iskake med jordbær toppet med friske bær. Kaken holder seg en uke i fryseren, så denne kan du lage i god tid før feiringen. Hurra!

Steg 1

Mål opp hvetemel, bakekakao og bakepulver i en medium stor bolle. Rør godt sammen, og sett til side.

Iskake med browniebunn steg for steg 1

Steg 2

Smelt smør i en medium stor kjele. Avkjøl et par minutter. Rør inn sukker og vaniljesukker, og så eggene ett av gangen.

Iskake med browniebunn steg for steg 2

Steg 3

Ha melblandingen over smørblandingen og rør sammen til en tykk elastisk røre. Fordél røre i to bakepapirkledde former, og stek på 200 grader i ca. 15 minutter. Avkjøl helt.

Iskake med browniebunn steg for steg 3

Steg 4

La iskremen mykne litt på kjøkkenbenken, og ha den så over i en stor bolle. Rens jordbær, og skjær i mindre biter. Rør godt inn i iskremen, og fordél over den ene browniebunnen. Sørg for at det er bakepapir opp på sidene av hele formen slik at iskaken blir lettere å ta ut av formen senere. Sett iskaken i fryseren og la stå i minst 2 timer, gjerne over natten.

Iskake med browniebunn steg for steg 4

Steg 5

Når du er klar til å servere kaken, tar du den ut av fryseren, tar av papiret og overfører til et serveringsfat. Skjær den andre browniebunnen i ruter, og pynt med brownies, jordbær og blåbær.

Iskake med browniebunn steg for steg 5

Tips!
Denne iskaken kan lages god tid i forveien, og holder seg i fryseren minst en uke. Vent med å pynte med bær og brownies til rett før servering.

Produkter brukt i oppskriften

Andre oppskrifter