Iskake med browniebunn og bær
Over 1 time
Ingredienser
Fremgangsmåte
Den ultimate 17.mai kaken med bunn av brownies og iskake med jordbær toppet med friske bær. Kaken holder seg en uke i fryseren, så denne kan du lage i god tid før feiringen. Hurra!
Steg 1
Mål opp hvetemel, bakekakao og bakepulver i en medium stor bolle. Rør godt sammen, og sett til side.
Steg 2
Smelt smør i en medium stor kjele. Avkjøl et par minutter. Rør inn sukker og vaniljesukker, og så eggene ett av gangen.
Steg 3
Ha melblandingen over smørblandingen og rør sammen til en tykk, elastisk røre. Fordél røre i to bakepapirkledde former, og stek på 200 grader i ca. 15 minutter. Avkjøl helt.
Steg 4
Vask jordbærene og tørk godt av. Fjern det grønne og del jordbærene i mindre biter. Sett til side.
Steg 5
Del vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene. Ha kremfløte og vaniljefrø i en stor bolle, og pisk til fast krem.
Steg 6
Vend inn søtet kondensert melk, og pisk til en myk krem. Finhakk eller riv sjokoladen, og vend sjokolade og jordbær inn i iskrembasen. Fordél over browniebunnen, dekk til, og sett i fryseren over natten. Sørg for at det er bakepapir opp på sidene av hele formen slik at iskaken blir lettere å ta ut av formen senere. Sett iskaken i fryseren og la stå i minst 2 timer, gjerne over natten.
Steg 7
PS - Dersom du bruker ferdig is lar du iskremen mykne litt på kjøkkenbenken, og har den så over i en stor bolle. Rens jordbær, og skjær i mindre biter. Rør godt inn i iskremen, og fordél over den ene browniebunnen, dekk til og sett i fryseren over natten.
Steg 8
Når du er klar til å servere kaken, tar du den ut av fryseren, tar av papiret og overfører til et serveringsfat. Skjær den andre browniebunnen i ruter, og pynt med brownies, jordbær og blåbær.
Tips!
Denne iskaken kan lages god tid i forveien, og holder seg i fryseren minst en uke. Vent med å pynte med bær og brownies til rett før servering.