Gulrotsnurrer

Over 1 time

Gulrotsnurrer staende

Ingredienser

ca. 30 snurrer, avhengig av størrelse

Fremgangsmåte

Boller med en høstvri! Her har vi lagt til gulrøtter for bolledeigen for en god sødme og til det tradisjonelle sukker- og kanelfyllet er det nå også med varmende høstsmaker som ingefær, kardemomme og nellik. Nytes best nystekte med kremostglasur på toppen!

Steg 1

I bollen til en kjøkkenmaskin vender du sammen hvetemel, sukker og tørrgjær.

Gulrotsnurrer steg for seg 1

Steg 2

Rør inn melk, egg og revet gulrot. Elt sammen i ca. 10 minutter på medium hastighet. Spe med litt melk eller vann om deigen virker veldig tørr, men husk at gulroten vil slippe litt væske under elting.

Gulrotsnurrer steg for steg 2

Steg 3

Skjær smøret i terninger og tilsett litt og litt mens maskinen elter. Når alt smøret er eltet inn skrur du hastigheten opp og elter i ca. 5-10 minutter til. Du vil ha en glatt jevn deig. Dekk til bollen og la heve på et lunt sted i 45-60 minutter.

Gulrotsnurrer steg for steg 3 JPG

Steg 4

Mens bolledeigen hever lager du fyllet. Rør sammen romtemperert smør, sukker, kanel, ingefær, kardemomme og nellik.

Gulrotsnurrer steg for steg 4

Steg 5

Når deigen er ferdig hevet kjevler du den ut til et rektangel og smører på fyllet. Rull sammen fra langsiden og skjær av emner.

Gulrotsnurrer steg for steg 5

Steg 6

Legg emnene inntill hverandre i en form, med plass til å etterheve, eller én og én på et bakepapirkledd stekebrett. Dekk til og la etterheve på et lunt sted i ca. 30-45 minutter.

Stek på 200 grader i ca. 15 minutter, til bollene er dypt gylne.

Gulrotsnurrer stories steg for steg 6 JPG

Steg 7

For å lage glasuren rører du sammen kremost, smør, melis og vanilje. Spe med melk til du har ønsket konsistens.

Gulrotsnurrer steg for steg 7

Steg 8

Bre glasur over avkjølte boller.

Gulrotsnurrer staende

Produkter brukt i oppskriften

Andre oppskrifter