Gulrotsnurrer
Over 1 time
Ingredienser
Fremgangsmåte
Boller med en høstvri! Her har vi lagt til gulrøtter for bolledeigen for en god sødme og til det tradisjonelle sukker- og kanelfyllet er det nå også med varmende høstsmaker som ingefær, kardemomme og nellik. Nytes best nystekte med kremostglasur på toppen!
Steg 1
I bollen til en kjøkkenmaskin vender du sammen hvetemel, sukker og tørrgjær.
Steg 2
Rør inn melk, egg og revet gulrot. Elt sammen i ca. 10 minutter på medium hastighet. Spe med litt melk eller vann om deigen virker veldig tørr, men husk at gulroten vil slippe litt væske under elting.
Steg 3
Skjær smøret i terninger og tilsett litt og litt mens maskinen elter. Når alt smøret er eltet inn skrur du hastigheten opp og elter i ca. 5-10 minutter til. Du vil ha en glatt jevn deig. Dekk til bollen og la heve på et lunt sted i 45-60 minutter.
Steg 4
Mens bolledeigen hever lager du fyllet. Rør sammen romtemperert smør, sukker, kanel, ingefær, kardemomme og nellik.
Steg 5
Når deigen er ferdig hevet kjevler du den ut til et rektangel og smører på fyllet. Rull sammen fra langsiden og skjær av emner.
Steg 6
Legg emnene inntill hverandre i en form, med plass til å etterheve, eller én og én på et bakepapirkledd stekebrett. Dekk til og la etterheve på et lunt sted i ca. 30-45 minutter.
Stek på 200 grader i ca. 15 minutter, til bollene er dypt gylne.
Steg 7
For å lage glasuren rører du sammen kremost, smør, melis og vanilje. Spe med melk til du har ønsket konsistens.
Steg 8
Bre glasur over avkjølte boller.
