Gulrotkake med revet eple

Over 1 time

Gulrotkake med eple

Ingredienser

8 porsjoner

Fremgangsmåte

Steg 1

Sikt sammen mel, natron, bakepulver, kanel og salt. Sett til side.

Gulrotkake steg 1

Steg 2

Ha egg, hvitt sukker, brunt sukker og vaniljesukker i en stor bolle, og pisk sammen til massen lysner og blir luftigere.

Ha melblandingen over i egg- og sukkermiksen og vend inn.

Skrell gulrot og eple, og rasp opp. Vend inn i deigen, og rør til slutt inn oljen.

Gulrotkake steg for steg 2

Steg 3

Ha melblandingen over i egg- og sukkermiksen og vend inn.

Skrell gulrot og eple, og rasp opp. Vend inn i deigen, og rør til slutt inn oljen.

Gulrotkake steg for steg 3

Steg 4

Ha røren i en smurt form og sett midt i ovnen. Stek i ca. 50 minutter på 175 grader. Kaken er ferdig når den slipper sidene av formen, og en testpinne kommer ut uten deig. Avkjøl i formen i ca. 10 minutter før du vender kaken ut på rist og lar avkjøle helt.

Gulrotkake steg for steg 4

Steg 5

Pisk sammen meierismør, kremost, finrevet sitronskall og vanilje.

Tilsett melis, og pisk sammen til en luftig krem.

Gulrotkake steg for steg 5

Produkter brukt i oppskriften

Andre oppskrifter