Gulrotkake med revet eple
Over 1 time
Ingredienser
Fremgangsmåte
Steg 1
Sikt sammen mel, natron, bakepulver, kanel og salt. Sett til side.
Steg 2
Ha egg, hvitt sukker, brunt sukker og vaniljesukker i en stor bolle, og pisk sammen til massen lysner og blir luftigere.
Ha melblandingen over i egg- og sukkermiksen og vend inn.
Skrell gulrot og eple, og rasp opp. Vend inn i deigen, og rør til slutt inn oljen.
Steg 3
Ha melblandingen over i egg- og sukkermiksen og vend inn.
Skrell gulrot og eple, og rasp opp. Vend inn i deigen, og rør til slutt inn oljen.
Steg 4
Ha røren i en smurt form og sett midt i ovnen. Stek i ca. 50 minutter på 175 grader. Kaken er ferdig når den slipper sidene av formen, og en testpinne kommer ut uten deig. Avkjøl i formen i ca. 10 minutter før du vender kaken ut på rist og lar avkjøle helt.
Steg 5
Pisk sammen meierismør, kremost, finrevet sitronskall og vanilje.
Tilsett melis, og pisk sammen til en luftig krem.