Cookies med ingefær og hvit sjokolade

Over 1 time

cookies med hvit sjokolade og ingefær

Ingredienser

Ca. 12 store cookies

Fremgangsmåte

Det beste av begge verdener, ja det tror vi så absolutt at dette er! Hvit sjokolade og et hint av ingefær og sitron i digge cookies gjør disse utrolig friske og gode! Frys ned emner med deig, så kan du ta opp og steke akkurat så mange du trenger.

Steg 1

Sikt sammen hvetemel, malt ingefær, natron og salt. Sett til side.

Steg 2

Pisk sammen romtemperert meierismør, hvitt sukker, brunt sukker, finrevet sitronskall og vanilje.

Steg 3

Pisk inn egget, og rør melblandingen godt inn i smørblandingen.

Steg 4

Finhakk kandisert ingefær, og grovhakk hvit sjokolade. Rør inn med en slikkepott. Dekk til deigen og sett i kjøleskapet i minst 3 timer, gjerne over natten.

Steg 5

Sett deigemner på en bakepapirkledd stekeplate med god avstand mellom emnene, bruk gjerne en iskremskje. 6 emner per plate.

Steg 6

Stek på 175 grader, i ca. 14 minutter. La avkjøle på platen i ca. 5 minutter før du overfører til rist og lar avkjøle helt. Kjeksene vil være litt myke rett ut av ovnen, men stivner etterhvert som de kjøler.

Steg 7

Smelt hvit sjokolade over lav varme. Ha over i et kremmerhus eller en sprøytepose, klipp et lite hull og ringle over avkjølte kjeks.

Oppbevar kjeksene i lufttett boks eller pose i romtemperatur.

Tips
Denne deigen kan fryses! Del opp i emner før du fryser ned, så kan du ta ut akkurat så mange kjeks du trenger. Belag deg på 2-3 minutter ekstra steketid med frosne kjeks.

Produkter brukt i oppskriften

Andre oppskrifter