Cookies med ingefær og hvit sjokolade
Over 1 time
Ingredienser
Fremgangsmåte
Det beste av begge verdener, ja det tror vi så absolutt at dette er! Hvit sjokolade og et hint av ingefær og sitron i digge cookies gjør disse utrolig friske og gode! Frys ned emner med deig, så kan du ta opp og steke akkurat så mange du trenger.
Steg 1
Sikt sammen hvetemel, malt ingefær, natron og salt. Sett til side.
Steg 2
Pisk sammen romtemperert meierismør, hvitt sukker, brunt sukker, finrevet sitronskall og vanilje.
Steg 3
Pisk inn egget, og rør melblandingen godt inn i smørblandingen.
Steg 4
Finhakk kandisert ingefær, og grovhakk hvit sjokolade. Rør inn med en slikkepott. Dekk til deigen og sett i kjøleskapet i minst 3 timer, gjerne over natten.
Steg 5
Sett deigemner på en bakepapirkledd stekeplate med god avstand mellom emnene, bruk gjerne en iskremskje. 6 emner per plate.
Steg 6
Stek på 175 grader, i ca. 14 minutter. La avkjøle på platen i ca. 5 minutter før du overfører til rist og lar avkjøle helt. Kjeksene vil være litt myke rett ut av ovnen, men stivner etterhvert som de kjøler.
Steg 7
Smelt hvit sjokolade over lav varme. Ha over i et kremmerhus eller en sprøytepose, klipp et lite hull og ringle over avkjølte kjeks.
Oppbevar kjeksene i lufttett boks eller pose i romtemperatur.
Tips
Denne deigen kan fryses! Del opp i emner før du fryser ned, så kan du ta ut akkurat så mange kjeks du trenger. Belag deg på 2-3 minutter ekstra steketid med frosne kjeks.