Hele kaffebønner fra Peru

Hele kaffebønner fra Peru

En balansert kaffe med hint av sjokolade og rosiner
Allergener:

Produktinformasjon

I den nordvestlige delen av Pery, i de mektige Andesfjellene, ligger den anerkjente kafferegionen Cajamarca. Regionen er del av et vernet skogreservat med yrende dyreliv og ville plantevekster, og her brukes det kun naturlig produsert gjødsel. Vi har valgt kaffe fra 16 små kaffegårder som er del av kooperativet Los Santos. Kaffebærene blir våtforedlet og tørket på gårdene. Med økologiske prinsipper og topp håndverk er dette noe av den beste kaffen Peru har å by på. 


KAFFA OSLO 

Kaffe er full av fantastiske smaker. Kaffebæret modner langsomt i høyden før det vaskes, fermenteres og tørkes. Når vi brenner kaffen, ønsker vi å fremheve hver sorts og opprinnelses beste og mest unike smaker. Derfor vil også smaken variere i løpet av året, avhengig av sesong og hvem som har foredlet kaffen.


KOLONIHAGEN OG KAFFA SITT KAFFEFOND

LES MER OM VÅRT KAFFEFOND HER: HVOR 2 KR EKSTRA GÅR DIREKTE TILBAKE TIL ARBEIDERNE.


KAFFEBRYGGING

Bruk 60 g kaffe pr. liter vann, alltid ferskt vann og rent utstyr for å lykkes med bryggingen.


OFTE STILTE SPØRSMÅL

Q: Hvorfor er ikke kaffen sertifisert fair trade? 

A: Ved å handle kaffen direkte fra bonden, slik KAFFA gjør – strekker de seg enda lenger enn denne sertifiseringen. KAFFA finner sine produsenter ved å besøke og personlig observere og kontrollere forholdene. På denne måten har de direkte kontakt og sikrer sporbarhet ned til minste ledd. På denne måten kan de også sikre at alle får en rettferdig lønn, med rettferdige arbeidsvilkår. I tillegg til dette har vi sammen med KAFFA opprettet et eget kaffefond. Her går 2 kr pr kaffepose som blir solgt i butikken direkte tilbake til kaffegården. Les gjerne mer om denne ordningen HER.

Varedeklarasjon

Nettovekt
225g

Produsent Los Santos
Distrikt Cajamarca
Høyde 1800 m.o.h.
Sort Caturra & Bourbon
Foredling Vasket
Brennegrad Mellombrent

INNHOLD 

Økologiske Arabica kaffebønner