Julepølse av svin

Julepølse av svin

Laget i samarbeid med slakter og pølsemaker Jens Eide
Allergener:
  • AllergenMelk

Produktinformasjon

Vår julepølse er basert på en god gammel oppskrift med renskåret kjøtt, sort pepper og klassiske julekrydder som muskat og litt ingefær. De er håndlaget av pølsemakere og dampet til de får perfekt konsistens og saftighet. Vel bekomme!


Bonde: Heinrich Jung
Sted: Arneberg, Åsnes i Hedmark
Høyde: 168 m.o.h.
Rase: Duroc, Hamshire og Landsvin
Slakter og pølsemaker: Jens Eide, Lillesand

For oss er det viktig å utnytte hele grisen. Til julepølsene våre bruker vi avskjær fra 9 ulike stykningsdeler.


Kolonihagen har lidenskap for gris

Mye godt kommer fra grisen, spesielt når grisen har hatt det godt! Kolonihagen reiser over ell og ord i Norge og resten av verden for å finne de mest lidenskapelige bønder, produsenter og håndverkere. Vi finner de som strekker seg litt ekstra hver dag for å gi deg bedre mat, basert på smak, økologi, bærekraft og etikk. Vi kaller det god smak med god samvittighet! Møt to av våre lidenskapelige bønder:

Kåre A. Abrahamsen tok over hjemgården i 1987, og kjøpte sine første griser 3 år senere. Kåre har alltid tenkt dyrevelferd, og i 1999 begynte han med økologisk griseproduksjon. Grisene får større plass – og velger selv om de vil være inne eller ute. Grisene lever i flokk og følger hverandre gjennom hele livet. Nå skal Kåre ta den enda lenger, og forbereder store utearealer hvor grisene kan være om sommeren.

Heinrich Jung kom fra Tyskland via Skottland til Norge midt på 90-tallet, og ble en av de aller første i Norge som begynte med frilandsgris. Grisene lever ute i friluft hele året og kan trekke inn i små hytter når de vil sove og slappe av. Heinrich er kanskje Norges beste griserøkter, men selv jakter han stadig forbedringer på grisens og forbrukerens vegne.

Dyrevernmerket 
Våre grisebønder har som de første grisebønder i Norge fått Dyrevernmerket av Dyrevernalliansen. Med Dyrevernmerket kan du føle deg trygg på at dyrene har hatt: bedre plass, sunnere kropp og mer aktivitet. Rett og slett et bedre liv!

Les mer om vår grise-filosofi her

 

 

Varedeklarasjon

Nettovekt
350g

Næringsinnhold pr. 100 gram ferdig vare

Energi 1170 kJ/ 282 kcal
Fett 23,7 g
hvorav
- Mettede fettsyrer 8,5 g
- Enumettede fettsyrer
10 g
Karbohydrat
6,3 g
hvorav
- Sukkerarter
2,6 g
Kostfiber
0,1 g

Protein

10,8 g

Vann
52,2 g
Salt 1,5 g

 


Innhold

-

Svin- og storfekjøtt* (60 %), spekk*, potetmel*, FLØTE* (7%), salt, krydder* (ingefær, pepper, muskat), Stabilisator (E450).

*Økologisk​

Til 100 gram ferdig vare har det medgått 57 g kjøtt.