Veganske søtpotet- og blomkålkaker med yoghurt dipsaus

30min - 1t

Veganske sotpotet og blomkalkaker med Kogurt staendejpg

Ingredienser

Ca. 10 kaker

Fremgangsmåte

En god allrounder som passer til både matpakken, lunsjen eller til middag!

Steg 1

Skrell og del opp søtpoteten i mindre biter. Rens og del blomkålen i mindre buketter. Kok søtpoteten mør, og kok blomkålen al dente. Hell av vannet og la søtpotet og blomkål dampe fra seg slik at de slipper så mye væske som mulig.

Steg 2

Surr finhakket chili og hvitløk i litt olje, tilsett pepper, salt og røkt paprika og surr et par sekunder til ingrediensene danner en pasta.

Steg 3

Mos sammen kokt søtpotet, blomkål, koriander og krydderpastaen. Bruk gjerne en matmølle. Tilsett 3-5 ss hvetemel, avhengig av hvor våt deigen er. Deigen skal være klebrig, men lett å forme. Ha mel på hendene og form små boller av deigen. Trykk dem lett ned til små kaker.

Steg 4

Varm olje i en panne og stek på medium varme på begge sider til du får en sprø skorpe, og kakene er gjennomvarme.

Steg 5

Rør sammen Kogurt, sitronsaft, finrevet sitronskall, finhakket mynte, finhakket hvitløk og pepper. Ringle sausen over de varme søtpotet- og blomkålkakene eller bruk som dip.

Produkter brukt i oppskriften

Andre oppskrifter