Vegansk sitruskake med Kogurt
30min - 1t
Ingredienser
Fremgangsmåte
En utrolig saftig og myk kake, som er like lett å lage som den er å like. Den gode konsistensen
kommer av Kogurten i deigen, og sammen med det litt syrlige hintet av både appelsin, sitron og lime resulterer det i en mild og god kake som kommer til å glede både store og små.
Steg 1
Vask sitrusfruktene og tørk godt av. Finriv skallet, og press juicen.
![Vegansk sitruskake steg for steg 1](https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Vegansk-sitruskake-steg-for-steg-1.jpg?w=200&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785895&s=2dbc5eac2e2746c8cc4957e0bd90faa2 200w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Vegansk-sitruskake-steg-for-steg-1.jpg?w=350&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785895&s=636acf041caa83dace3fc77c45bf24af 350w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Vegansk-sitruskake-steg-for-steg-1.jpg?w=600&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785895&s=8593fdd9072eb81a04e55da28a420fdd 600w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Vegansk-sitruskake-steg-for-steg-1.jpg?w=900&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785895&s=9d062518a13c9b70da2392643f6a6404 900w)
Steg 2
Gni sammen sukkeret og sitrusskallet for å frigi de aromatiske oljene i skallet.
![Vegansk sitruskake steg for steg 2](https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Vegansk-sitruskake-steg-for-steg-2.jpg?w=200&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785895&s=aa9cc0f1c58cedfe8563eb747a94f5e3 200w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Vegansk-sitruskake-steg-for-steg-2.jpg?w=350&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785895&s=d9135fca8a17a95e3fa91921aed1caa2 350w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Vegansk-sitruskake-steg-for-steg-2.jpg?w=600&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785895&s=c1d2906705fb2a81b35a78f554a8593a 600w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Vegansk-sitruskake-steg-for-steg-2.jpg?w=900&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785895&s=b5738c7d23cad756db949ead4bace19a 900w)
Steg 3
Rør sammen Kogurt naturelle, olje, sukkerblandingen, appelsinsaft, sitronsaft og limesaft
Steg 4
I en mindre bolle vend sammen hvetemel, vaniljesukker, natron, bakepulver og salt.
Steg 5
Rør sammen melblandingen og Kogurtblandingen til du har en jevn deig.
Steg 6
Ha over i en bakepapirkledd form og stek på 180 grader, i ca. 25-30 minutter.
La kaken avkjøle ca. 5 minutter i formen, før den avkjøles helt på rist.
Steg 7
For å lage glasuren rører du sammen appelsinsaft, vanilje og melis. Ringle over avkjølt kake.
Tips!
Ønsker du en syrligere glasur kan du bytte ut halvparten av appelsinsaften med sitronsaft.