Vegansk sitruskake med Kogurt

30min - 1t

Vegansk sitruskake staende

Ingredienser

ca. 9 porsjoner

Fremgangsmåte

En utrolig saftig og myk kake, som er like lett å lage som den er å like. Den gode konsistensen
kommer av Kogurten i deigen, og sammen med det litt syrlige hintet av både appelsin, sitron og lime resulterer det i en mild og god kake som kommer til å glede både store og små.

Steg 1

Vask sitrusfruktene og tørk godt av. Finriv skallet, og press juicen.

Vegansk sitruskake steg for steg 1

Steg 2

Gni sammen sukkeret og sitrusskallet for å frigi de aromatiske oljene i skallet.

Vegansk sitruskake steg for steg 2

Steg 3

Rør sammen Kogurt naturelle, olje, sukkerblandingen, appelsinsaft, sitronsaft og limesaft

Vegansk sitruskake steg for steg 3

Steg 4

I en mindre bolle vend sammen hvetemel, vaniljesukker, natron, bakepulver og salt.

Vegansk sitruskake steg for steg 4

Steg 5

Rør sammen melblandingen og Kogurtblandingen til du har en jevn deig.

Vegansk sitruskake steg for steg 5

Steg 6

Ha over i en bakepapirkledd form og stek på 180 grader, i ca. 25-30 minutter.
La kaken avkjøle ca. 5 minutter i formen, før den avkjøles helt på rist.

Vegansk sitruskake steg for steg 6

Steg 7

For å lage glasuren rører du sammen appelsinsaft, vanilje og melis. Ringle over avkjølt kake.

Tips!

Ønsker du en syrligere glasur kan du bytte ut halvparten av appelsinsaften med sitronsaft.

Produkter brukt i oppskriften

Andre oppskrifter