Vegansk shortbread med ingefær og sjokolade

Over 1 time

Vegansk shortbread med ingefaer og mork sjokolade, stående

Ingredienser

ca 30 kjeks

Fremgangsmåte

Shortbread er en klassisk engelsk kjeks som mange her i Norge forbinder med jul, eller som ekstra kos til en god kopp med te i de kalde, mørke månedene. Vår variant er med ingefær og mørk sjokolade, den er vegansk og er uten raffinert sukker dersom du velger å bruke kokosblomstsukker, den blir da et litt sunnere alternativ til julekosen! Kjeksene flyter ikke utover når den stekes så lag gjerne hjerter i midten av kjeksene eller trykk ut stjerner av kjeksene med pepperkakeformer for å gjøre de ekstra fine.

Steg 1

Pisk sammen smør og sukker, rør inn vaniljeekstrakt.

Steg 2

Sikt sammen hvetemel, malt ingefær og salt, og rør inn i smørblandingen. Deigen vil være smuldrete men kommer sammen når du samler den med hendene før kjøling.

Steg 3

Finhakk sjokoladen, og rør inn til slutt. Jo mindre biter, jo bedre, ellers blir det vanskelig å skjære av fine emner når kjeksene skal stekes. Lag en pølse av deigen, og pakk den inn i plastfilm. La deigen hvile i kjøleskapet i minst 3 timer, helst over natten.

Steg 4

Når du er klar for å steke kjeksene skjærer du emner av deigen med ca. 2 cm tykkelse og steker på 175 grader på et bakepapirkledd stekebrett i ca. 8-12 minutter, til kjeksene er gylne rundt kanten. Kjeksene vil nesten ikke sige ut, så her kan man legge emnene nærmere hverandre enn ved for eksempel amerikanske cookies.

Steg 5

La kjeksene avkjøles på brettet i ca. 5 minutter, overfør så til rist for å avkjøle helt. Kjeksene vil være litt myke når de er varme, men blir sprø når du avkjøles. Kjeksene holder seg ca. 1 uke oppbevart i en lufttett boks.

Tips!
Denne kjeksdeigen kan fryses og holder seg ca. 3 måneder i fryseren.

Produkter brukt i oppskriften

Andre oppskrifter