Vegansk shortbread med ingefær og sjokolade
Over 1 time
Ingredienser
Fremgangsmåte
Shortbread er en klassisk engelsk kjeks som mange her i Norge forbinder med jul, eller som ekstra kos til en god kopp med te i de kalde, mørke månedene. Vår variant er med ingefær og mørk sjokolade, den er vegansk og er uten raffinert sukker dersom du velger å bruke kokosblomstsukker, den blir da et litt sunnere alternativ til julekosen! Kjeksene flyter ikke utover når den stekes så lag gjerne hjerter i midten av kjeksene eller trykk ut stjerner av kjeksene med pepperkakeformer for å gjøre de ekstra fine.
Steg 1
Pisk sammen smør og sukker, rør inn vaniljeekstrakt.
Steg 2
Sikt sammen hvetemel, malt ingefær og salt, og rør inn i smørblandingen. Deigen vil være smuldrete men kommer sammen når du samler den med hendene før kjøling.
Steg 3
Finhakk sjokoladen, og rør inn til slutt. Jo mindre biter, jo bedre, ellers blir det vanskelig å skjære av fine emner når kjeksene skal stekes. Lag en pølse av deigen, og pakk den inn i plastfilm. La deigen hvile i kjøleskapet i minst 3 timer, helst over natten.
Steg 4
Når du er klar for å steke kjeksene skjærer du emner av deigen med ca. 2 cm tykkelse og steker på 175 grader på et bakepapirkledd stekebrett i ca. 8-12 minutter, til kjeksene er gylne rundt kanten. Kjeksene vil nesten ikke sige ut, så her kan man legge emnene nærmere hverandre enn ved for eksempel amerikanske cookies.
Steg 5
La kjeksene avkjøles på brettet i ca. 5 minutter, overfør så til rist for å avkjøle helt. Kjeksene vil være litt myke når de er varme, men blir sprø når du avkjøles. Kjeksene holder seg ca. 1 uke oppbevart i en lufttett boks.
Tips!
Denne kjeksdeigen kan fryses og holder seg ca. 3 måneder i fryseren.