Vegansk shortbread med ingefær og sjokolade

Over 1 time

Vegansk shortbread med ingefaer og mork sjokolade, stående

Ingredienser

ca 30 kjeks

Fremgangsmåte

Shortbread er en klassisk engelsk kjeks som mange her i Norge forbinder med jul, eller som ekstra kos til en god kopp med te i de kalde, mørke månedene. Vår variant er med ingefær og mørk sjokolade, den er vegansk og er uten raffinert sukker, så den er et litt sunnere alternativ til julekosen! Kjeksene flyter ikke utover når den stekes så lag gjerne hjerter i midten av kjeksene eller trykk ut stjerner av kjeksene med pepperkakeformer for å gjøre de ekstra fine.

Steg 1

Pisk sammen smør og sukker, rør inn vaniljeekstrakt.

Steg 2

Sikt sammen hvetemel, malt ingefær og salt, og rør inn i smørblandingen. Deigen vil være smuldrete men kommer sammen når du samler den med hendene før kjøling.

Steg 3

Finhakk sjokoladen, og rør inn til slutt. Jo mindre biter, jo bedre, ellers blir det vanskelig å skjære av fine emner når kjeksene skal stekes. Lag en pølse av deigen, og pakk den inn i plastfilm. La deigen hvile i kjøleskapet i minst 3 timer, helst over natten.

Steg 4

Når du er klar for å steke kjeksene skjærer du emner av deigen med ca. 2 cm tykkelse og steker på 175 grader på et bakepapirkledd stekebrett i ca. 8-12 minutter, til kjeksene er gylne rundt kanten. Kjeksene vil nesten ikke sige ut, så her kan man legge emnene nærmere hverandre enn ved for eksempel amerikanske cookies.

Steg 5

La kjeksene avkjøles på brettet i ca. 5 minutter, overfør så til rist for å avkjøle helt. Kjeksene vil være litt myke når de er varme, men blir sprø når du avkjøles. Kjeksene holder seg ca. 1 uke oppbevart i en lufttett boks.

Tips!
Denne kjeksdeigen kan fryses og holder seg ca. 3 måneder i fryseren.

Produkter brukt i oppskriften

Andre oppskrifter