Vegansk formkake med sitron og blåbær

Over 1 time

Vegansk formkake med sitron og blabaer 1

Ingredienser

8-10 porsjoner

Fremgangsmåte

Vår friske og saftige veganske formkake med smak av sitron og blåbær er veldig lett å lage og enda lettere å like! Det er Kogurt, vår plantebaserte yoghurt som gjør kaken ekstra saftig!

Steg 1

I en stor bolle sikter du sammen hvetemel, bakepulver og natron. Sett til side.

Steg 2

I en mindre bolle rører du sammen Kogurt og sitronsaft. Sett til side.

Steg 3

Pisk smør, sukker, vaniljesukker og revet sitronskall luftig. Rør forsiktig inn melblandingen med en slikepott. Mens vispen går heller du i Kogurt blandingen og rører til slutt alt sammen med en slikkepott. Prøv å røre så lite som mulig, bare til ingrediensene former en luftig deig.

Steg 4

Vend blåbærene i en spiseskje mel for å forhindre dem i å synke til bunns i kaken. Ha halvparten av deigen over i en bakepapirkledd brødform og strø halvparten av bærene over. Dekk til med resten av deigen, og strø over de resterende blåbærene.

Steg 5

Stek på 175 grader i ca. 55 minutter. Test om kaken er ferdig stekt ved å stikke en tynn trepinne eller kaketester midt i kaken. Kommer den ut uten deig er kaken ferdig. Avkjøl kaken i formen i en halvtime før du velver kaken ut på en rist og lar den avkjøle helt. Oppbevares i kjøleskapet.

Produkter brukt i oppskriften

Andre oppskrifter