Enkel brownie med pisket ganache, pistasjnøtter og granateple
Over 1 time
Ingredienser
Fremgangsmåte
Steg 1
Kakebunn:
Smelt smøret i en tykkbunnet kjele, og la det kjøle et par minutter.
Rør inn sukker og vaniljeekstrakt, og deretter eggene ett og ett.
Steg 2
Rør sammen hvetemel, bakekakao og bakepulver og sikt over smørblandingen. Rør inn til du har en seig klumpfri røre.
Steg 3
Hell røren over i en springform på 20cm og stek på 175 grader i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
Steg 4
Pisket Ganache:
Grovhakk sjokolade og ha i en tykkbunnet kjele sammen med fløte og smør.
Smelt sammen over medium varme til du har en jevn blanding. Rør ofte med en slikkepott så sjokoladen ikke brenner seg.
Steg 5
La blandingen stivne på kjøkkenbenken, og sett den ca. 15 minutter i kjøleskapet før du pisker den. Når kaken skal pyntes pisker du ganachen med en håndmikser eller en kjøkkenmaskin til den er lys og luftig, ca. 1-2 minutter.
Steg 6
Pynt:Sørg for at kaken er helt kald før du begynner å pynte ellers vil kremen smelte av.
Bre over pisket ganache. Grovhakk pistasjnøtter uten skall og strø over kaken sammen med frøene fra granateplet. Trykk gjerne litt ned så nøttene og frøene fester seg i kremen.
Dette er en ganske liten browniekake, men oppskriften kan enkelt dobles og stekes i en 24 cm springform om du trenger en større kake. Mengden ganache og pynt bør da også dobles, men steketiden forblir den samme.