Eltefri focaccia med soltørket tomat, oliven og rødløk

Over 1 time

Eltefri focaccia stående

Ingredienser

ca 9 porsjoner

Fremgangsmåte

Vår beste focacciaoppskrift, luftig, saftig og sprø på toppen. Helt eltefri!

Steg 1

Rør sammen mel, tørrgjær og salt, og sett til side.

Eltefri focaccia steg for steg 1

Steg 2

Løs opp honningen i det lunkne vannet, og rør væsken inn i melblandingen til du har en sammenhengende deig. Ta litt olje på hendene, og samle deigen. Dekk til bollen og sett den i kjøleskapet over natten.

Eltefri focaccia steg for steg 2

Steg 3

Olje en slikkepott, eller hendene dine, og løsne deigen fra kanten av bollen. Brett deigen sammen et par ganger, og velt den over i en oljet form. Trykk deigen litt ut med fingrene, det gjør ingenting om den ikke når helt ut. Dekk til deigen og la den heve på et lunt sted i 3-4 timer.

Eltefri focaccia steg for steg 3

Steg 4

Ringle litt olivenolje over deigen og lag fordypninger med fingrene. Strø over oliven, soltørket tomat, rødløk og fersk rosmarin, dytt litt ned i deigen. Strø over salt til slutt.

Eltefri focaccia steg for steg 4

Steg 5

Stek på 220 grader i ca. 25-30 minutter, til focacciaen er gylden og sprø på toppen. Avkjøl et par minutter i formen, overfør deretter til en rist for å avkjøle helt.

Produkter brukt i oppskriften

Andre oppskrifter