Eltefri focaccia med soltørket tomat, oliven og rødløk
Over 1 time
Ingredienser
Fremgangsmåte
Vår beste focacciaoppskrift, luftig, saftig og sprø på toppen. Helt eltefri!
Steg 1
Rør sammen mel, tørrgjær og salt, og sett til side.
![Eltefri focaccia steg for steg 1](https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Frokost/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Eltefri-focaccia-steg-for-steg-1.jpg?w=200&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785925&s=8daf3110aa73eaec53a516848fd83bd2 200w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Frokost/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Eltefri-focaccia-steg-for-steg-1.jpg?w=350&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785925&s=203a815cd6d9e5632f929960e813d04e 350w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Frokost/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Eltefri-focaccia-steg-for-steg-1.jpg?w=600&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785925&s=2298092138adabc453fdab81078a24a1 600w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Frokost/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Eltefri-focaccia-steg-for-steg-1.jpg?w=900&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785925&s=1e0c5a315f6c49893cd4736662b3fa2d 900w)
Steg 2
Løs opp honningen i det lunkne vannet, og rør væsken inn i melblandingen til du har en sammenhengende deig. Ta litt olje på hendene, og samle deigen. Dekk til bollen og sett den i kjøleskapet over natten.
![Eltefri focaccia steg for steg 2](https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Frokost/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Eltefri-focaccia-steg-for-steg-2.jpg?w=200&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785925&s=cc4e028643d7f0516b0a6b3c92842c7f 200w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Frokost/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Eltefri-focaccia-steg-for-steg-2.jpg?w=350&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785925&s=303f53f23664ae4759e64fe6634d3886 350w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Frokost/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Eltefri-focaccia-steg-for-steg-2.jpg?w=600&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785925&s=cfe2b9e9025e3d227b6474de2e486c10 600w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Frokost/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Eltefri-focaccia-steg-for-steg-2.jpg?w=900&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785925&s=84dff667fe0a53724f0aa2bd7816b7f8 900w)
Steg 3
Olje en slikkepott, eller hendene dine, og løsne deigen fra kanten av bollen. Brett deigen sammen et par ganger, og velt den over i en oljet form. Trykk deigen litt ut med fingrene, det gjør ingenting om den ikke når helt ut. Dekk til deigen og la den heve på et lunt sted i 3-4 timer.
![Eltefri focaccia steg for steg 3](https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Frokost/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Eltefri-focaccia-steg-for-steg-3.jpg?w=200&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785925&s=644a3259f3ff87361f622b16dfd35769 200w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Frokost/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Eltefri-focaccia-steg-for-steg-3.jpg?w=350&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785925&s=985d492539a4df64781cb26f42dfa713 350w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Frokost/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Eltefri-focaccia-steg-for-steg-3.jpg?w=600&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785925&s=f8ad116fbe39b92808180b6fa48ea12c 600w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Frokost/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Eltefri-focaccia-steg-for-steg-3.jpg?w=900&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785925&s=c98b8682bb7d23649fa95bd8bda81389 900w)
Steg 4
Ringle litt olivenolje over deigen og lag fordypninger med fingrene. Strø over oliven, soltørket tomat, rødløk og fersk rosmarin, dytt litt ned i deigen. Strø over salt til slutt.
![Eltefri focaccia steg for steg 4](https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Frokost/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Eltefri-focaccia-steg-for-steg-4.jpg?w=200&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785926&s=746d2cd88f055548f02fe61e9f380717 200w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Frokost/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Eltefri-focaccia-steg-for-steg-4.jpg?w=350&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785926&s=cf63ff17311be2f966f9728ebd4d2850 350w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Frokost/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Eltefri-focaccia-steg-for-steg-4.jpg?w=600&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785926&s=9469ac8ef107ab64d1dbe5a4c65580ea 600w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Frokost/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Eltefri-focaccia-steg-for-steg-4.jpg?w=900&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785926&s=50fb612ce90ee7bfc74dbfaa41ad8b52 900w)
Steg 5
Stek på 220 grader i ca. 25-30 minutter, til focacciaen er gylden og sprø på toppen. Avkjøl et par minutter i formen, overfør deretter til en rist for å avkjøle helt.