Dessertpizza med honningsøtet gresk yoghurt og vaniljemarinert appelsin
Over 1 time
Ingredienser
Fremgangsmåte
Hei alle pizzaelskere, her er desserten du ikke visste du trengte!
Steg 1
Rør sammen gjær, vann, salt og olivenolje. Tilsett melet, og elt sammen i kjøkkenmaskin på medium hastighet, i ca. 12 minutter. Del deigen i tre, rull den til boller, dekk til og la heve på et lunt sted i ca. 45 minutter.
![Dessertpizza med vaniljemarinert appelsin steg for steg 1](https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Dessertpizza-med-vaniljemarinert-appelsin-steg-for-steg-1.jpg?w=200&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785870&s=b77f311e89514da8638dba16e4c10454 200w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Dessertpizza-med-vaniljemarinert-appelsin-steg-for-steg-1.jpg?w=350&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785870&s=1a4008fe1cea19d30c2da316b5b35ac9 350w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Dessertpizza-med-vaniljemarinert-appelsin-steg-for-steg-1.jpg?w=600&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785870&s=261e09d5ecd722ff06dd74d69770656c 600w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Dessertpizza-med-vaniljemarinert-appelsin-steg-for-steg-1.jpg?w=900&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785870&s=4cd277c43b68339c34b7e6d733558cd1 900w)
Steg 2
Mel en ren overflate, og strekk ut deigen med hendene. Overfør til en bakepapirkledd langpanne og stek bunnene én og én, på 240 grader i 10-12 minutter. La avkjøle før servering.
![Dessertpizza med vaniljemarinert appelsin steg for steg 2](https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Dessertpizza-med-vaniljemarinert-appelsin-steg-for-steg-2.jpg?w=200&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785870&s=f6ae237c1b4de019d865dee865cb6951 200w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Dessertpizza-med-vaniljemarinert-appelsin-steg-for-steg-2.jpg?w=350&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785870&s=0149cb0e16f91b53263a1f8b041b3efb 350w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Dessertpizza-med-vaniljemarinert-appelsin-steg-for-steg-2.jpg?w=600&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785870&s=6dcc3655a84e13b735fa2ce874c5c109 600w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Dessertpizza-med-vaniljemarinert-appelsin-steg-for-steg-2.jpg?w=900&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785870&s=f402a6ada307be05814acd209266648c 900w)
Steg 3
Vask og tørk appelsinene. Skjær av topp og bunn, og deretter skallet, inkludert det hvite. Skjær skiver av appelsinene, fjern det hvite i midten, og legg skivene til side. Ha sukker og vann i en kjele og smelt sammen under omrøring. Når sirupen begynner å koke tilsetter du vaniljestangen og lar den putre i 2-3 minutter uten å røre. Avkjøl, og hell over appelsinskivene.
![Dessertpizza med vaniljemarinert appelsin steg for steg 3](https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Dessertpizza-med-vaniljemarinert-appelsin-steg-for-steg-3.jpg?w=200&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785870&s=b744200c2a3875f47d4479a985daf50e 200w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Dessertpizza-med-vaniljemarinert-appelsin-steg-for-steg-3.jpg?w=350&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785870&s=dd14535858c3b419405bd6690c09f8a9 350w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Dessertpizza-med-vaniljemarinert-appelsin-steg-for-steg-3.jpg?w=600&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785870&s=b3ff879666cc237e4af20cd4b0e72b12 600w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Dessertpizza-med-vaniljemarinert-appelsin-steg-for-steg-3.jpg?w=900&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785870&s=586ca476970b3037bf06d9730d79b5a4 900w)
Steg 4
Rør sammen gresk yoghurt og honning, og spre over avkjølt pizzabunn. Legg over marinerte appelsinskiver, og strø over hakkede pistasjenøtter.
![Dessertpizza med vaniljemarinert appelsin steg for steg 4](https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Dessertpizza-med-vaniljemarinert-appelsin-steg-for-steg-4.jpg?w=200&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785870&s=fcc29a36c9f1ac445fc75e1c9f5c99ad 200w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Dessertpizza-med-vaniljemarinert-appelsin-steg-for-steg-4.jpg?w=350&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785870&s=19fc52eeeba1f3bbb70c761e3d1c3b5a 350w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Dessertpizza-med-vaniljemarinert-appelsin-steg-for-steg-4.jpg?w=600&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785870&s=a475a3ea342d59ee47c0f0ccae081a37 600w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Dessertpizza-med-vaniljemarinert-appelsin-steg-for-steg-4.jpg?w=900&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785870&s=6fafbc9172a6a00d4a02e4af68f17a24 900w)
Tips!
De marinerte appelsinene kan lages et par dager i forveien og oppbevares i kjøleskapet.