Dessertpizza med honningsøtet gresk yoghurt og vaniljemarinert appelsin

Over 1 time

Dessertpizza med vaniljemarinert appelsin

Ingredienser

3 pizzaer, 6 porsjoner

Fremgangsmåte

Hei alle pizzaelskere, her er desserten du ikke visste du trengte!

Steg 1

Rør sammen gjær, vann, salt og olivenolje. Tilsett melet, og elt sammen i kjøkkenmaskin på medium hastighet, i ca. 12 minutter. Del deigen i tre, rull den til boller, dekk til og la heve på et lunt sted i ca. 45 minutter.

Dessertpizza med vaniljemarinert appelsin steg for steg 1

Steg 2

Mel en ren overflate, og strekk ut deigen med hendene. Overfør til en bakepapirkledd langpanne og stek bunnene én og én, på 240 grader i 10-12 minutter. La avkjøle før servering.

Dessertpizza med vaniljemarinert appelsin steg for steg 2

Steg 3

Vask og tørk appelsinene. Skjær av topp og bunn, og deretter skallet, inkludert det hvite. Skjær skiver av appelsinene, fjern det hvite i midten, og legg skivene til side. Ha sukker og vann i en kjele og smelt sammen under omrøring. Når sirupen begynner å koke tilsetter du vaniljestangen og lar den putre i 2-3 minutter uten å røre. Avkjøl, og hell over appelsinskivene.

Dessertpizza med vaniljemarinert appelsin steg for steg 3

Steg 4

Rør sammen gresk yoghurt og honning, og spre over avkjølt pizzabunn. Legg over marinerte appelsinskiver, og strø over hakkede pistasjenøtter.

Dessertpizza med vaniljemarinert appelsin steg for steg 4

Tips!
De marinerte appelsinene kan lages et par dager i forveien og oppbevares i kjøleskapet.

Produkter brukt i oppskriften

Andre oppskrifter