SESAMFRØ

SESAMFRØ

350 g Økologiske sesamfrø uten skall.
Allergener:

Produktinformasjon

Innhold: Økologiske sesamfrø uten skall. 

Sesamfrø inneholder rikelig med omega-6-fettsyrer og er perfekt til asiatiske middagsretter. 

 

VIKTIG INFORMASJON

Mattilsynet ble i oktober varslet om at flere bakevarer omsatt i Norge inneholdt sesamfrø fra India med etylenoksid. Dette er et plantevernmiddel som er forbudt å bruke i mat i EU og EØS. Etylenoksid representerer ikke en akutt helsefare, men kan være skadelig ved inntak over tid. I EU/EØS er bruk av etylenoksid forbudt, og det er satt lave grenseverdi for å sikre at stoffet ikke finnes i mat som omsettes.

På grunn av dette har vi også sendt våre sesamfrø til analyse, og har dessverre oppdaget et avvik hvor det kan innhold rester av etylenoksid i noen pakker sesamfrø. Vi har selv varslet mattilsynet om funnet og trukket tilbake produktet.

Dette gjelder Batchnummer (se bakside av pakning):

P6712
P6720
P6745

Dersom du har en slik pose vil vi oppfordre deg til å enten kaste den eller levere tilbake til butikk. Kontakter du butikken vil du få pengene tilbake – du trenger ikke kvittering for kjøpet.

Vi vil også videre informere om at det IKKE er funnet noen spor av plantevernmidler ellers i våre analyser. Det som er tilfelle i India er at det på lager og mottak er benyttet etylenoksid for å redusere faren for salmonella. Derfor rammer det økologiske frø da det lagres på samme sted.

Alle våre frø og kjerner analyseres løpende for å se om det er rester av sprøytemidler for å sikre at det er økologisk produsert.

Utfordringen med eylenoksid er at det ikke har vært på listen over hva som analyseres fordi det ikke er et sprøytemiddel som heller ikke benyttes i konvensjonell produksjon. Fra nå av er etylenoksid lagt til på listen av ting vi løpende analyserer og ser etter rester av.

Les mer hos matportalen.no og rema 1000.

Ta kontakt på kundeservice@kolonihagen.no hvis du har noen spørsmål!

Varedeklarasjon

Nettovekt
350g

Næringsinnhold

Energi 2763 kJ/ 669 kcal
Fett 61 g
hvorav

- Mettede fettsyrer

- Enumettede fettsyrer

- Flerumettede fettsyrer

9,00 g

24 g

26 g 

Karbohydrat 4,1 g
hvorav
- Sukkerarter 2,60 g
Kostfiber 12 g
Protein 20 g
Salt 0,10 g