Steel cut havregryn

Nå er havren i grynene våre 100% norsk!

Steelcut Havregryn
98

Vi satte oss et ambisiøst mål: i 2023 skulle all havren i våre produkter være dyrket i Norge. De fire siste årene har vi jobbet for å rekruttere og hjelpe flere kornbønder til å legge om til økologisk drift. I 2022 oppnådde vi målet – før tiden!

Så da må vi så klart sette oss et nytt mål. Nå håper at vi også en dag kan sertifisere dette med havre fra regenerativt landbruk.


Litt praktisk info

1050g

Litt mer info

Steel Cut betyr at hele havrekorn kuttes med kniv i stedet for å valses flate som vanlige havregryn. De små, nesten runde kornene tar litt lengre tid å koke, men de gir en deilig kremaktig grøt med mer tyggemotstand.

Grøt har definitivt fått sin renessanse. I USA er “Steel Cut" eller "kuttet havre» blitt svært vanlig å bruke i både varme og kalde frokostgrøter og serveres både på kafèer, restauranter og i egne grøtbarer. Nå er tiden inne for å introdusere dette også her hjemme i Norge! La deg inspirere og bruk steel cut havregryn til havregrøten eller lag kjøleskapsgrøt over natten. Perfekt til havregrøt, kaldgrøt og bakverk. 100% fullkorn.

Nå med 100% norsk havre

Da vi startet med havregryn i 2018 ønsket vi kun å ha norskdyrket havre i grynene våre, men vi fikk ikke tak i store nok volumer, for det var begrenset tilgang på økologisk havre fra Norge. Vi satte oss et ambisiøst mål: i 2023 skulle all havren i våre produkter være dyrket i Norge. I de fire siste årene har vi jobbet for å rekruttere og hjelpe flere kornbønder til å legge om til økologisk drift. Nå har vi oppnådd målet vårt – ett år før tiden!

Hvorfor er gluten markert som en allergen i Steel cut havregryn?
Havre er naturlig glutenfritt, men fordi møllen som foredler havren også foredler glutenholdige kornsorter, f.eks hvete, kan det forekomme en krysning og dermed spor av gluten i havren.

Oppskrifter

Lignende produkter