Lun førjulssalat med beter, eple og konfitert tomat

Over 1 time

Lun førjulssalat med beter, eple og konfiterte tomater

Ingredienser

2-4 porsjoner

Fremgangsmåte

Denne salaten passer ved siden av både kjøtt, kylling - som forrett, eller delerett. De konfiterte tomatene gir salaten en helt nydelig smak, litt som tørkede tomater men uten at de er så salte eller tørre.

Steg 1

Begynn med de konfiterte cherrytomatene. Sett ovnen på 150 grader. Legg bakepapir på et stekebrett. Skjær tomatene i halve, og legg de utover bakepapiret. Dryss over litt olivenolje, litt salt, og litt sukker.

Steg 2

Sett i ovnen og la de steke sakte men sikkert, i ca 2 timer. Tomatene er ferdige når de har tørket en del inn uten å bli svidd. Denne måten å langtidsteke dem gjør at de får en helt nydelig smak, litt som tørkede tomater men uten at de er så salte eller tørre. Sett til side å la de kjølne.

Steg 3

Mot slutten av tiden tomatene er i ovnen kan du tilberede betene. Skrell betene, og la de koke til de er blitt mykere men ikke helt gjennomkokte. Da legger du de i en ildfast form, har over olivenolje, flytende honning, og litt salt. Bak i ovnen på ca 220 grader til de har fått en litt krispy overflate.

Steg 4

Legg spinaten utover på et fat. Rist gresskarkjerner i tørr panne. Skrell eple i tynne skiver.

Steg 5

Legg de bakte betene på spinaten, sammen med konfiterte tomater, gresskarkjerner og epleskiver. Hell over litt ekstra olje og honning, eventuell litt hvit balsamico. Server salaten med vesterhavsost ved siden av og godt brød.

Produkter brukt i oppskriften

Andre oppskrifter