Hvit gløgg med eplemost

  • 60 min – 1 dag
  • Enkel

Fremgangsmåte

Smelt sukker i en kjele til at det begynner at bli lysebrunt.

Tilsett kardemomme, sitronskall, vaniljestang, ingefær, kanelstang, stjerneanis, rosiner og vann. La det koke til det er redusert til halvparten. 

Ta av kjelen av varmen og tilsett eplemosten. La gløggen stå og trekke i minst 1 time–eller i kjøleskapet over natten.

Sil gløggen og varm opp til servering. Server med rosiner og hakkede mandler.

Hvis du vil servere den kald som aperitiff–sil og kjøl ned. Rens et granateple og frys ned frøene til topping i aperetiffen.

Topp gjerne gløggen med musserende vin for en sprudlende apertif. 

Handleliste

Antall personer:
4

1 dl sukker
1 ts hel kardemomme, knust
skallet av 1 sitron
½ vaniljestang, delt
2 skiver fersk ingefær, ca. ½ cm tykke
1 kanelstang
2 stjerneanis
½ dl sultanrosiner (lyse rosiner)
2 dl vann

1 flaske eplemost (0,75)

GARNITYR-VARM
Rosiner
Mandler

GARNITYR-KALD
Fryst granateple hvis du vil servere den kald som aperitiff.

TIPS
Lag den varm eller server den kald som en aperitiff. Er det kun voksne til stede kan du også sprite den opp med 1 ½ dl brennevin etter dine preferanser.

* fra kjøkkenskapet