Grillet brie med eple og hasselnøtter
Under 30 min
Ingredienser
Fremgangsmåte
En liten vri på bakt brie! Her har vi bakt brien på grillen, men denne oppskriften fungerer utmerket i ovnen også. Vi anbefaler å grille eller riste noen skiver med godt surdeigsbrød med litt olivenolje og havsalt på, dele i staver eller biter og bruke det til å dyppe i den varme brien. Håper det smaker!
Steg 1
Varm en støpejernspanne, eller annen egnet panne, på grillen. Pensle litt olivenolje på brien og grill den rett på grillristen.
Steg 2
Ha smør og eple i pannen og la det surre i ett minutt før du tilsetter honningen. Vend eplene rundt så de blir karamellisert, men ikke brent. Tilsett rosmarinkvisten.
Steg 3
Når brien har grillet ca. 1-2 minutter på hver side, løft den forsiktig over i pannen og hell over hvitvin. Sett pannen på indirekte varme og sett på et lokk. La stå i ca. 5 minutter.
Steg 4
Dryss litt olivenolje på brødskivene og grill de rett før servering.
Steg 5
Topp brien med ristede hasselnøtter, og sett i en skje og nyt varm.
TIPS! Som så ofte ved grilling er det også her viktig å ha en én side eller et område på grillen med sterk varme og én med lite varme (indirekte varme).