Natrium-, kalium- og kalsiumdifosfater / Dinatriumdifosfat
Funksjon
Stabilisator, konsistensmiddel og vannbildende middel. Også bakepulver.
Fremstilling
Syntetisk fremstilt av fosforsyre.
Bruksområde
Brukes eksempeøvis i ost, is, supper og sauser, kjøtt- og fiskeprodukter og dypfryst fisk.
Kjente helserisikoer
Fosfater utgjør en betydelig del av dagens høye fosforinntak, som i en amerikansk studie fra 2013 er mistenkt for å doble risikoen for å dø for tidlig. Det er imidlertid behov for ytterligere forskning for å kunne bevise sammenhengen.
Ikke tillatt i økologisk produksjon
Dette e-stoffet er ikke tillatt i økologisk produksjon, så derfor kommer vi aldri til å bruke det i våre produkter.
Tilsetningsstoff vi mener det finnes nok faresignaler og underlag på, til at man bør holde seg unna stoffet i sin helhet. Det synes vi forøvrig matvarebransjen burde også.