Sukkeralkohol. Syntetisk produsert av stivelse gjennom reduksjon med hydrogengass under høyt trykk, og nikkel som katalysator. Forekommer naturlig i eksempelvis epler, plommer og rognebær. Inneholder halvparten så mye kalorier som vanlig sukker.
Bruksområde
Brukes i blant annet sukkerfrie produkter eller lettprodukter, eksempelvis tyggegummi, halstabletter, is, godteri, bakevarer og sauser.
Kjente helserisikoer
Kan ved høyt inntak ha lakserende effekt og gi luft i magen. Produkter som inneholder mer enn 10% sukkeralkohol må ha en advarsel på pakning om at overdrevet inntak kan ha en lakserende effekt.
Ikke tillatt i økologisk produksjon
Dette e-stoffet er ikke tillatt i økologisk produksjon, så derfor kommer vi aldri til å bruke det i våre produkter.
Tilsetningsstoffer som er trygge ut fra den kunnskapen vi sitter på i dag. Men det er viktig å alltid være kritisk og følge med med på ny kunnskap, så nettopp det gjør vi.