Personvernerklæring

Vi i Kolonihagen er opptatt av at du skal ha tillit til oss og hvordan vi behandler dine personopplysninger. I denne personvernerklæringen forklarer vi derfor hvorfor vi samler inn informasjon om deg, hvordan vi bruker denne informasjonen og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern.

Kort om personvern

Personvern er retten til å bestemme over personopplysninger om en selv. Med behandling av personopplysninger mener man enhver bruk av personopplysninger, som for eksempel innsamling, registrering og lagring.

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan for eksempel være navn og kontaktinformasjon, kjøpshistorikk eller informasjon om interesser.

Bruk av personopplysninger må følge personopplysningsloven. Vi, som behandlingsansvarlig, vil sørge for at vi bruker personopplysninger om deg i samsvar med lovens regler.

Hvilke personopplysninger vi har om deg

Vi samler inn personopplysninger når du melder deg på vårt nyhetsbrev, engasjerer deg i vårt innhold på nettsiden eller kontakter oss via epost.

Avhengig av hvilken informasjon du gir oss, hvordan du bruker våre tjenester, og hvilke tillatelser du gir oss, har vi disse opplysningene om deg:

 • Opplysninger om deg: Informasjon du oppgir når du sender oss en henvendelse, som navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse. Du kan velge å gi oss mer informasjon om deg selv, som kjønn.
 • Kommunikasjon: Informasjon du gir oss når du har kontakt med vår kundeservice, som e-poster sendt mellom oss.
 • Opplysninger om bruk på nettsidene: Informasjon vi får når du bruker vår nettside, som hva slags enhet du har (f.eks. mobil eller PC), IP-adresse, hvilke sider du besøker og hvilke funksjoner du bruker der.
 • Profileringsopplysninger: Informasjon og antakelser vi lager automatisk basert på de andre opplysningene (nevnt ovenfor) vi har om deg, som dine preferanser og interesser og hvilke demografiske grupper du tilhører, med mindre du har motsatt deg dette.
 • Nyhetsbrev: Når du melder deg på vårt nyhetsbrev vil dine personopplysninger (epost, fornavn og etternavn) lagres.

Hva bruker vi personopplysningene til

Vi bruker personopplysningene dine til følgende formål:

 • Tilby nettside: Vi bruker opplysninger for å tilpasse vår nettside til det tekniske utstyret du bruker. Vi kan også bruke opplysningene til å tilpasse innholdet på vår nettside til hva vi tror du er interessert i.
 • Kundeservice: Vi lagrer opplysninger som du gir og mottar dersom du har kontakt med oss for å yte service og administrere deg som kunde.
 • Statistikk: Vi utarbeider statistikk og kartlegger markedstrender for å forbedre og videreutvikle våre produkter og tjenester. Så langt det er mulig gjør vi dette med anonyme opplysninger, uten at vi vet at informasjonen er knyttet spesifikt til deg.
 • Markedsføring og nyhetsbrev: Vi bruker informasjonen du gir oss ved å melde deg på vårt nyhetsbrev til å sende inspirerende og fristende oppdateringer, samt markedsføring på epost. Alle nye abonnenter vil bli bedt om å bekrefte sin påmelding ved å klikke på en lenke i en epost, som sendes til epostadressen vi har registrert. Du vil ikke bli abonnent med mindre du klikker på lenken over og bekrefter abonnementet.

Vi bruker Mailchimp som vår markedsføringsplattform for nyhetsbrev. Ved å klikke ‘Meld meg på!’, bekrefter du at informasjonen din vil bli overført til Mailchimp for behandling. Lær mer om Mailchimps personvernpraksis her.

Det rettslige grunnlaget for formål 1, 2 og 3 er vår berettigede interesse i å kunne tilby, videreutvikle og markedsføre våre tjenester.

Det rettslige grunnlaget for formål 4 kan også være ditt samtykke, dersom du har gitt oss dette.

Hvor lenge lagrer vi personopplysninger

Vi lagrer opplysninger om deg, kun så lenge det er nødvendig for å oppnå formålet de ble innhentet for, eller dersom vi er pålagt å lagre opplysningene. Opplysningene vil slettes eller anonymiseres når de ikke lengre er nødvendige for å oppnå formålet. Under er en oversikt over hvor lenge vi lagrer dine opplysninger:

 • Opplysninger om bruk på nettsidene: Vi lagrer informasjon om din bruk av våre nettsider i informasjonskapsler som lastes ned på din enhet i opptil 14 måneder.
 • Kommunikasjon: Vi lagrer kommunikasjon med våre kunder i 6 måneder, med mindre vi trenger å lagre det lenger, f.eks. i forbindelse med klager eller krav.

Hva er dine rettigheter

Du har rett til å be oss om å:

 • Gi deg ytterligere informasjon om hvordan vi behandler dine personopplysninger
 • Gi deg en kopi av dine personopplysninger i et strukturert, alminnelig anvendt og maskinlesbart format
 • Oppdatere dine personopplysninger
 • Slette opplysninger som vi ikke lengre har grunnlag til å oppbevare
 • Trekke tilbake eventuelle samtykker du har gitt oss
 • Du kan når som helst slutte å abonnere på vårt nyhetsbrev, ved å klikke på “Avslutt abonnement på Kolonihagen sine nyhetsbrev” når du får et nyhetsbrev fra oss

Tilbakemeldinger

Dersom du ønsker å gi en tilbakemelding på våre produkter som du har kjøpt hos REMA 1000, så kan dette gjøres ved å klikke på ‘Send tilbakemelding’. Da vil personopplysninger som du sender inn via skjemaet lagres (epost) og håndteres av REMA 1000. Innsendingen sendes inn via REMA 1000 Social boards.

Ved å kontakte oss godtar du at informasjonen du oppgir brukes for å kunne hjelpe deg med det du lurer på, samt til analyse og statistikk. Informasjon kan bli videresendt internt hvis det er nødvendig for å håndtere saken din. Alle personopplysninger blir anonymisert så snart henvendelsen er ferdig håndtert. Du kan når som helst be om at informasjonen du har gitt oss slettes. Ønsker du innsyn i dine tidligere saker kan du enkelt be om dette ved å velge kategorien «Innsyn» i kontaktskjema.

Hvis du mener at vi behandler personopplysninger i strid med personopplysningsloven, har du rett til å klage til Datatilsynet. Før du eventuelt gjør dette, vil vi gjerne at du kontakter oss slik at vi kan besvare dine spørsmål eller oppklare eventuelle misforståelser. Ta kontakt med oss på e-post: hei@kolonihagen.no.