Lun høstsalat med solbærdressing

Under 30 min

Lun høstsalat med solbærdressing, Camilla Pihl Magazine

Fremgangsmåte

Hva passer vel bedre å bruke høstens grønnsaker og salater til, enn en superdeilig lun salat! Denne høstsalaten er så digg at man lett kan lage den når man får lyst på noe ekstra godt, og som en ekstra bonus så er den proppet med deilige farger å se på og masse god næring for kroppen.

Steg 1

Start med å finne frem en stekeplate eller ildfast form og litt bakepapir, og sett på ovnen på cirka 200 grader.

Steg 2

Kutt opp gulrøttene i passelig store biter og legg de utover det bakepapirkledde stekebrettet eller ildfaste formen. Drisle over godt med olivenolje, godt med salt og pepper og sett inn i varm ovn.

Lun høstsalat med solbærdressing, gulrøtter

Steg 3

Kutt opp rødbetene og legg disse til side, rødbetene skal inn i ovnen sammen med gulrøttene når gulrøttene har blitt litt møre.

Steg 4

Mens du venter på at gulrøttene og rødbetene skal bli klare, så kan du anrette ruccula og hjertesalat i noen dype boller. Og sette i gang med dressingen! Og den, den er helt fantastisk god – og laget på kun to ingredienser!

Steg 5

Rør sammen noen spiseskjeer av solbærsyltetøy og olivenolje, så har du en helt fantastisk frisk dressing som smaker av høst! Helt perfekt å servere sammen med vår lune salat som toppes med litt smeltet brie.

Lun høstsalat med solbærdressing, Camilla Pihl 2

Steg 6

Ta rødbetene og gulrøttene ut av ovnen og legg de over i bollene med salat. Skjær opp brie i skiver og varm i ovnen i noen minutter til den har begynt å smelte. Legg de smeltede skivene med brie over salaten og topp med deilig solbærdressing!

Lun høstsalat med solbærdressing, Camilla Pihl Magazine

Oppskriften er laget av Camilla Pihl Magazine.

Produkter brukt i oppskriften

Andre oppskrifter