Bærekraftsrapport

23. aug. 2023

Kylling

Vi i Kolonihagen heier på alt det som gjør verden til et litt bedre sted. Vi tror på produkter som gjør en forskjell. For smaken, for menneskene og for kloden. Produkter med en historie som bidrar positivt til fremtiden. For den enkelte, og dermed også for fellesskapet. Har man muligheten til å gjøre noe bedre, skal man gjøre det.

Vi har laget en bærekraftsrapport som gir deg et innblikk i hvordan vi jobber for å redusere vårt fotavtrykk – gjennom regenerativt landbruk, økologisk baking og kreative løsninger for å minimere matsvinn. Men bak hver av disse praksisene ligger en dyp tro på at små valg kan føre til store endringer. For oss handler det om mer enn god mat – det handler om å ta vare på planeten og skape en fremtid der bærekraft føles like naturlig som alt annet. God lesing!  

Her er noen eksempler vi er ganske stolte av:

På restauranten vår, Kolonihagen Frogner, har vi med rundt 11 000 gjester i året, klart å redusere matsvinnet vårt til under 50 kg årlig! For å sette det litt i perspektiv, en gjennomsnittlig nordmann kaster rundt 80 kg mat hvert år, mens for en familie på fire så øker tallet til hele 160 kg! Det er et matsvinn man kan være stolt av! Men vi kan bli enda bedre, så jobben med å redusere matsvinn fortsetter. 

Kolonihagens Do-Good-initiativ er vår måte å gi tilbake på. Hvert år setter vi av 650 000 kroner fra overskuddet vi tjener gjennom produktene våre solgt hos REMA, og retter disse midlene mot bærekraftige prosjekter som skaper en positiv forskjell. Så langt har vi med stolthet bidratt med 2 240 000 kroner til ulike prosjekter som samsvarer med vår visjon om en grønnere fremtid.