Ansvar

23. aug. 2023

Miljo staende2 veronikamoen

Vi i Kolonihagen er 100% fornøyd med å aldri være 100% fornøyd. Vi er gjeng sjukt ambisiøse folk som egentlig bare vil gjøre alt som ikke er bra nok - bedre.

Det er så lett å fortelle om de store skiftene som må skje innen dyrevelferd og jordhelse. Og litt vanskeligere å engasjere folk i detaljene rundt hvilken emballasje vi har faset ut fordi vi fant en som var mer gjenvinnbar. Men hver dag jobber vi iherdig med mange små detaljer, for å bli best. Innen matsvinn og emballasje. Arbeideres rettigheter og ansvarlig handel. Og full gjennomsiktighet i verdikjeden.

Er det noe som kan gjøres bedre? Da skal vi gjøre det.

Mye oppleves muligens som detaljer i den store sammenhengen? Men det er denne nerdingen som gjør at vi holder oss skjerpet. Og som gjør at du skal vite at ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Ser pakningen vår plutselig annerledes ut? Har vi endret oppskriften på en pølse? Da vet du at det finnes en grunn: Vi har tatt ansvar og forbedret den. Og vi kommer 100% sikkert til å forbedre den igjen, når vi finner noe som kan gjøres enda bedre.

Her er noen eksempler vi er ganske stolte av

I 2024 går vi over til flatskin emballasje på de aller fleste kjøttproduktene våre. Det betyr at plastikkbunnen i pakken byttes ut med en papplate, også trekkes produktet og denne platen i en tynn plastfilm. Dette reduserer plastbruken med 70%. Da gjør vi noe som kan bli bedre, bedre.

På restauranten vår på Frogner har vi mindre enn 50 kg matsvinn i året! Og det er ganske vilt når man tenker på hvor mange mennesker som spiser der hvert år. Her brukes det aller aller meste til å koke kraft eller lage nye retter, også fungerer skjellene fra kamskjellene optimalt til drenering i kjøkkenhagen.