Ostepølse med sennepstuede poteter, grønne erter og tomatsalsa

  • 30 minutter
  • Enkel

Fremgangsmåte

Hvit sennepssaus
Smelt smør i en kjele. Tilsett hvetemel og rør rundt med en visp. Spe med melk og visp sammen til en glatt saus. La sausen småkoke i 3 minutter under omrøring. Smak til med sennep, salt og pepper.

Kutt potet i terninger og tilsett i sausen. La potetene varmes på lav varme. 

Kutt tomat i terninger og finhakk sjalottløk. Bland sammen med olivenolje, salt, pepper og finhakket persille.  

Lag små snitt i pølsene og stek i en panne med litt olje til de er gjennomvarme og fått fin farge. 

Kok opp saltet vann i en liten kjele og kok ertene i 1–2 minutter til de er gjennomvarme. 

Server pølsene med stuet potet, erter og tomatsalat

Handleliste

Antall personer:
4

Hvit sennepssaus
50 g mel*
50 g smør*
6 dl melk
1–2 ss sennep*

1 pk sous vide potet, ternet
1 pk ostepølse, snittet

1 pk erter
1 ss smør*

2 tomater, ternet
1 sjalottløk, finhakket
1 ss olivenolje*
½ bunt persille, finhakket 

salt & pepper*

* fra kjøkkenskapet