Våre egg mottar Dyrevernmerket!


Våre egg mottar Dyrevernmerket! Foto: Hønene til Ole Haakaas

Visste du at Kolonihagens egg er de eneste i Norge som har fått Dyrevernmerket? Det er vi skikkelig stolte av, for Dyrevernmerket gis bare når det er sertifisert at dyrene produktet kommer fra, har levd et godt liv. Så nå er det enkelt å velge produkter basert på god dyrevelferd! Kolonihagen egg har lenge blitt solgt i utvalgte REMA 1000-butikker, men nå finner du dem i REMA 1000-butikker over hele landet.

 

Enklere å velge produkter fra dyr som har hatt det godt

 

Dyrevernmerket er den eneste merkeordningen i Norge som kun vurderer dyrenes ve og vel. Målet med det er at flest mulig dyr i matindustrien skal ha gode liv. Ingen norsk aktør har tidligere mottatt slik merking for egg, så her er vi førstemann ut, og vi håper at andre følger etter! Disse eggene representerer det Kolonihagen står for. De kommer fra tre fantastiske eggprodusenter; Bjørn Weydahl, Ole Haakaas og Kåre Johnny Berg. De har et helt unikt engasjement og går den ekstra mila for dyrene sine. Hønene deres kan f.eks gå inn og ut som de vil, de har sandbad, store uteområder og trær å gjemme seg under. Nå blir de anerkjent for arbeidet sitt og det er vi stolte av å vise frem.

 

 

For eggbonde Kåre Johnny Berg har god dyrevelferd alltid har stått i fokus på gården. Allerede i 1996 valgte de å slippe hønene ut av burene. To år senere la de om til økologisk produksjon, og ga samtidig hønene bedre plass til å utfolde seg.

 

“Vi er veldig glade for å nå satse ytterligere på dyrevelferd, og få Dyrevernmerket på eggene. I vår store vinterhage får hønene tilgang til høy og gulrøtter, samt at vi gir dem hele korn i strøet. I henhold til Dyrevernmerket er vinterhagen nå utstyrt med vaglepinner og egne strøbad.” – Kåre Johnny Berg.

 

Roses av Dyrevernalliansen

 

Dyrevernalliansen på sin side er fornøyd med å endelig kunne gi Dyrevernmerket til en eggprodusent. Tidligere er merket gitt til en håndfull andre aktører, blant annet osteprodusenter og Kolonihagens svinebønder.

 

“Kjempegøy! Kolonihagen-eggene er i særklasse med tanke på dyrevelferd “ – kommunikasjonsleder Live Kleveland i Dyrevernalliansen.

 

For å motta Dyrevernmerket på egg er kriteriene blant annet at dyrene skal ha større plass, tilgang på vinterhage og luftegård, bedre inneklima og tilgang på grovfôr, som gress og høy. Vinterhage gir hønene mulighet til å få frisk luft, tilgang på dagslys og skifte av miljø, ved at de kan bevege seg mellom ulike soner inne og ute. Les mer om dyrevermerket sine kriterier for eggproduksjon her.

 

Dette er Dyrevernmerket

 

Dyrevernmerket er Norges første matmerke med fokus på dyrevelferd. Merket garanterer at dyrene i produksjonen har hatt bedre plass, sunnere kropp og mer aktivitet. Kravene til Dyrevernmerket er utarbeidet av Dyrevernalliansens veterinærer, biologer og sivilagronomer.

Dette er andre gang vi mottar Dyrevernmerket på våre produkter. I 2019 ble alle våre svineprodusenter sertifisert med merket.

https://dyrevernmerket.no/