Frokost Strata

Frokost Strata

  • Ca. 15 min forberedelser + minst 1 time i kjøleskapet + ca. 1 time steketid
  • Enkel

Fremgangsmåte

Skjær loff  i terninger, og sett til side.

Kutt løk og kokt skinke, og surr i litt smør på lav til middels varme. Tilsett spinat og surr et par minutter til bladene faller sammen.

La avkjøle et par minutter, og vend sammen med loffbitene i en stor bolle. Riv osten, og vend inn.

Smør en ildfast form med litt smør, og fordel loffblandingen jevnt utover.

Skjær tomater i to, og strø over formen.

Pisk sammen melk, fløte, og fire av eggene. Smak til med salt og pepper.

Hell melkeblandingen over formen, og dekk til. Sett i kjøleskapet og la trekke i minst 1 time, gjerne over natten.

Stek på 175 grader i 30 minutter. Ta formen ut, og lag seks små groper i strataen. Knekk ett egg i hver grop, og stek i ytterligere 25-30 minutter.

La avkjøle i ca. 5 minutter før du serverer.

 

Tips 1: Varier gjerne med forskjellige typer lyst brød, for eksempel fransk landbrød eller brioche.

Tips 2: Ønsker du et ekstra kick må du gjerne krydre med litt timian, oregano eller chiliflak når du steker løk og skinke.

 

Oppskrift og foto: MARIE ROALD / @MARIEROALDMEDIA

Handleliste

Antall personer:
6

1 stk formloff (ca. 400 gram brød)

1 liten løk

2 pakker Kolonihagen kokt skinke

150 gram spinatblader

150 gram cherrytomater

200 gram Kolonihagen gulost

--

2,5 dl melk

2,5 dl fløte

4 stk Kolonihagen egg

0,5 ts salt

0,5 ts pepper

--

6 stk Kolonihagen egg

--

Kolonihagen meierismør til steking

* fra kjøkkenskapet