Pinsa (Pizza)

Pinsa (Pizza)

  • 1 time + hevetid
  • Enkel

Fremgangsmåte

Fremgangsmåte 

Rør ut gjær i 4 dl kaldt vann og olivenolje. Tilsett 550 g melblanding og 100 g rismel, elt deigen i 12 minutter. Del deigen i tre like store deler og rull til boller.

Legg de tre deigbollene på et bakepapir og dekk til med plastfolie. Legg deigen i kjøleskapet i 48 - 72 timer. 

Ta ut deigen og sett den i romtemperatur minimum 1 time før den bakes ut.

Bak ut pinsaen for hånd med semolinamel. Trykk ut en oval form med hjelp av fingrene.  

La bunnene hvile ca. 10 minutter etter du har bakt dem ut på benken.

Spray på litt vann, eller ringle litt olivenolje over, før du strør litt salt på toppen. Deretter steker du pinsaene i forvarmet ovn på 250 °C til de har fått en fin farge. Stek dem gjerne på en steinplate om du har. Aller best resultat får du i en pizzaovn. 

Ta ut bunnen og topp med ønsket topping.

Hvis du ønsker smeltet ost i toppingen, legg på saus og ost og stek videre i et par minutter før du putter på resten.

 

Handleliste

Antall personer:

Tre store pinsa bunner:

550 g Kolonihagen pizzamelblanding 

100 g rismel

5 g gjær

4 dl kaldt vann

10 g olivenolje

semolinamel

 

Forslag topping:

  • Kolonihagen pesto, tomater, mozzarella, basilikum, ristede gresskarkjerner og olivenolje

  • Kolonihagen pizzasuas, Vesterhavsost, oliven og ruccola 

  • Kolonihagen pesto, tomat og Kolonihagen salami med fennikel

* fra kjøkkenskapet