Eltefri focaccia med soltørket tomat, oliven og rødløk

Eltefri focaccia med soltørket tomat, oliven og rødløk

  • 10 minutter forberedelser + 12-24 timer i kjøleskapet + 3-4 timer etterheving + ca. 25 minutter steketid
  • Enkel

Fremgangsmåte

Fremgangsmåte

Rør sammen mel, tørrgjær og salt, og sett til side.

Løs opp honningen i det lunkne vannet, og rør væsken inn i melblandingen til du har en sammenhengende deig.

Ta litt olje på hendene, og samle deigen.

Dekk til bollen og sett den i kjøleskapet over natten.

Olje en slikkepott, eller hendene dine, og løsne deigen fra kanten av bollen. Brett deigen sammen et par ganger, og velt den over i en oljet form. Trykk deigen litt ut med fingrene, det gjør ingenting om den ikke når helt ut.

Dekk til deigen og la den heve på et lunt sted i 3-4 timer.

Ringle litt olivenolje over deigen og lag fordypninger med fingrene. Strø over oliven, soltørket tomat, rødløk og fersk rosmarin, dytt litt ned i deigen. Strø over salt til slutt.

Stek på 220 grader i ca. 25-30 minutter, til focacciaen er gylden og sprø på toppen.

Avkjøl et par minutter i formen, overfør deretter til en rist for å avkjøle helt.

 

Oppskrift og foto: Marie Roald / @marieroaldmedia

Handleliste

Antall personer:
9

 

500 gram Kolonihagen pizzamel

2 ts tørrgjær

1 ts salt

1 ts honning

4 dl vann, lunkent

1 ts Kolonihagen olivenolje

--

2-3 ss Kolonihagen olivenolje

1 håndfull oliven, sorte

1 håndfull soltørket tomat

1 stk rødløk, i ringer

fersk rosmarin

havsalt

 
* fra kjøkkenskapet